Meisjes maken eigen K3 jurk

26 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Onlangs kwam mijn dochter Safiera van 8 jaar uit school en vroeg of ik niet eens een K3 jurk voor haar kon maken. Dat was op zich een leuk idee, maar later gaf ze aan dat haar vriendinnen Femke en Christel er ook wel een zouden willen." Dit bracht de moeder van Safiera op het idee om de meiden eens te laten komen en op een aantal vrijdagmiddagen dit zelf met elkaar zelf te maken. En zie hier, de Sliedrechtse K3 kon na een paar weken hard werken trots op de foto.

De drie vriendinnen vonden het super idee en volgden netjes alle instructies op. ,,Om te beginnen hing ik een briefje met alle benodigdheden op bij de stoffenkraam in Sliedrecht, zodat ze allemaal de juiste kleuren mee zouden nemen bij de eerste les. Ook namen ze een schoenendoos mee als naaikoffer en een basis naaiset werd aangeschaft."

Oma, die vroeger al de nodige kledingstukken maakte, was ook elke vrijdag van de partij. ,,Oma gaf ook de eerste les uitleg over een tornmesje, de naalden, soorten garen, enzovoort. Tijdens de middagen werd geleerd hoe patronen over te nemen, stof te knippen, rijgen zelf de naaimachine in te stellen en te gebruiken. Maar ook de Lockmachine kwam te pas. In de pauze werden de danspasjes aardig doorgenomen."

Na twee uur hard werken gingen de meiden met een beetje huiswerk voldaan naar huis. De laatste les dat werd beloond met een mooie oorkonde en natuurlijk een schitterende jurk.

advertentie
advertentie