Strijd om schaakkampioenschap weer helemaal open

27 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de drieëntwintigste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht en met nog zeven ronden te gaan is de strijd om het kampioenschap weer helemaal open. Er zijn nog zeker zeven kanshebbers om de titel van Wim Hokken over te nemen. Het deelnemersveld kwam dichter bij elkaar, omdat Peter van den Bergh niet verder kwam dan remise tegen Kees Wessels. Wim Hokken kwam met hetzelfde resultaat nog goed weg tegen Robert van Rekom. De achtervolgers Jerry van Rekom, Wim Pool en Hans Klein wonnen wel en kropen dichter naar de top. Het belooft dus nog een spannend slot te worden van de competitie.

Opvallend was de nuttige remise van Mark van Hulst op Gerard Kolenbrander. Peter de Vlaam ontsnapte tegen Jan Willem Kraaijeveld, terwijl Jan Blokland de iets te passief spelende Marcel Klein versloeg. Peter Vis stond de gehele partij verloren tegen Henri Hartog jr., maar wist alsnog op raadselachtige wijze te winnen. Routinier Jan Veenis veegde Leo Koppelaar van het bord.

Marco Kwakernaat nadert top in jeugdgroep 3

Na de vierde ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd nadert Marco Kwakernaat de top van jeugdgroep 3. In deze ronde wist hij na een spannende partij Joost Driessen, ook één van de favorieten voor de titel, te verslaan. Door deze zege stijgt de pas dit seizoen begonnen Marco naar een derde plaats. Hij moet alleen de nog ongeslagen koplopers Levijn de Jager en Timo Stuij voor zich dulden. Opvallend was ook de fraaie winstpartij van Teun Hitzerd op Céline van Wassenhove. Teun gaat met de week beter spelen. De meiden doen het ook goed, want Manon vd Graaf wist weer te winnen en staat op een fraaie vijfde plaats.

In de eerste groep stond het topduel tussen Andrew Mensing en Jurgen de Haan op het programma. De partij werd in een moeilijke stand afgebroken, waarbij beide spelers nog kansen hebben op de winst.

In de tweede groep heeft Rick Stuij een enorm gat geslagen met de rest. Hij wist broer Daan te verslaan, waardoor de oudste van de broers nu ruim aan kop gaat. Jasper de Jager klom na zijn zege op Kjell Mijnster naar een tweede plaats.

Uitslagen senioren:

Peter van den Bergh - Kees Wessels ½-½

Robert van Rekom - Wim Hokken ½-½

Joost Stoker - Jerry van Rekom 0-1

Evert Bos - Wim Pool 0-1

Hans Klein - Floris Verweij 1-0

Henk Prins - Jan Sulman 1-0

Peter Vis - Henri Hartog 1-0

Mark van Hulst - Gerard Kolenbrander ½-½

Martin Prins - Peter Dekker 0-1

Leo Koppelaar - Jan Veenis 0-1

Peter de Vlaam - J.W. Kraaijeveld 1-0

Pieter Blokland - Leen Dubbeldam 1-0

Jan Blokland - Marcel Klein 1-0

Uitslagen jeugdgroep 1:

Andrew Mensing - Jurgen de Haan afg.

Christiaan Verheij - Jorik Klein 0-1

Tjerry Hut - Joran van Eijl 0-1

Roland Kop - Adrian Mensing 0-1

Uitslagen jeugdgroep 2:

Daan Stuij - Rick Stuij 0-1

Kees Redelijkheid - Praveen Kanakaratnam 1-0

Kjell Mijnster - Jasper de Jager 0-1

Matthias vd Dool - Koos vd Berg 1-0

Uitslagen jeugdgroep 3:

Timo Stuij - Jesse Stam 1-0

Marco Kwakernaat - Joost Driessen 1-0

Franka Kramer - Elianne Bos 0-1

Céline van Wassenhove - Teun Hitzerd 0-1

Levijn de Jager - Jamila Naseri 1-0

Luana Mensing - Manon vd Graaf 0-1

advertentie
advertentie