Streekderby tussen Sliedrecht en Drechtstreek eindigt in remise

27 februari 2011 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Zowel Sliedrecht als Drechtstreek konden wel weer eens een zege gebruiken gezien de neerwaartse lijn in de prestaties. Het lukte geen van beide ploegen. Het streekduel eindigde in 1-1, maar was een stuk aantrekkelijker dan deze stand doet vermoeden.

In de eerste helft had Sliedrecht goed grip op de wedstrijd, was Drechtstreek fysiek en tactisch de baas en kreeg enkele riante kansen om op voorsprong te komen. De mooiste was die voor spits Roy Leeuwestein in de 21e minuut. De lange aanvaller vond de uitstekend keepende Laurens Rotman op zijn weg. De ploeg van trainer Ron van den Berg kwam met een speelwijze waarin vroeg gestoord werd, waardoor Drechtstreek gedwongen werd tot het vroeg hanteren van de lange bal; niet bepaald het spelletje waar de middenvelders van Drechtstreek, Martijn de Jong en Hans Keesmaat, veel vreugde aan beleven.

Na rust startte de thuisploeg met een wissel op dat middenveld en een aanpassing van het spelsysteem: van 4-4-2 naar 4-3-3. Direct had Drechtstreek meer grip op de wedstrijd en werden de aanvallende impulsen van de Sliedrecht-backs tot vrijwel nul gereduceerd. Het was dan ook de Drechtstreekse voorstopper Erwin van der Heiden die de score in de 58e minuut opende, toen hij na een wilskrachtige rush over de as van het veld besloot met een doeltreffend (en van richting veranderd) schot. Daarna volgden nog enkele kansen voor de thuisploeg dat profiteerde van de ontreddering bij Sliedrecht na de 1-0. Maar Sliedrecht richtte zich in het slotkwartier nog even stevig op en bracht de rappe Hakan Tokul in het veld. Nadat Erwin van der Heiden kort voor tijd al een keer een bal van de lijn had moeten trappen, kreeg Sliedrecht twee minuten voor tijd loon naar werken. Roy Leeuwestein werkte dichtbij een strakke voorzet van Tokul in het doel: 1-1. Diezelfde Leeuwestein had in blessuretijd zelfs nog de 1-2 op zijn schoen. Het diagonale schot dat de spits afvuurde verdween tien centimeter over het doel van Laurens Rotman.