Natuurcursus voor mensen met een verstandelijke beperking

28 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Nationaal Park De Biesbosch ontwikkelt onder de noemer ‘Samen de natuur in’ activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Op 19 maart start voor deze groep een Natuurcursus in Biesboschcentrum Dordrecht.

Een Natuurcursus op maat voorziet in de behoefte van mensen met een verstandelijke beperking. In tien cursuslessen worden belangrijke aspecten van de natuur belicht, zoals water, bomen en dieren. Elke les duurt drie uur. Volgens een vast stramien wordt het onderwerp behandeld tijdens een kringgesprek bij een thematafel, een wandeling met opdrachten en een videofilm.

De bijeenkomsten vinden plaats in en rond Biesboschcentrum Dordrecht. De begeleiding wordt verzorgd door ervaren gidsen van de Vereniging Vrijwilligers Hollandse Biesbosch. Iedere cursist krijgt een cursusboek met eenvoudige tekst, foto’s pictogrammen en tekeningen. En na een succesvolle cursus is er natuurlijk een diploma. De natuurcursus start 19 maart en op 29 oktober vindt de diplomauitreiking plaats. De lessen vinden een keer per maand plaats op zaterdagmiddag. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de cursuscoördinator Robert van Andel, 078-6210504. Mailen kan ook: sdni@vvhbiesbosch.nl.

advertentie
advertentie