De Voorn sluit jubileumjaar af

28 februari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Hengelvereniging de Voorn hield vrijdag 25 februari haar jaarlijkse ledenvergadering in gebouw de Reling in Sliedrecht.

Het was een redelijk druk bezochte jaarvergadering waarop de jubilerende vereniging terugkeek op veel hoogtepunten. De prijswinnaars van de verschillende competities die de Voorn het gehele jaar organiseert werden beloond met een beker of waardebon.

De Voorn vierde afgelopen jaar het zestigjarig bestaan. Op deze vergadering werd het jubileumjaar zo goed als afgesloten. De driekoppige, voor dit jaar gevormde jubileumcommissie, had nog wel wat in petto. Er volgde een verslag van afgelopen jaar waarbij veel hoogtepunten nog eens aangehaald werden. Halverwege het verslag werd de 84-jarige vrijwilliger Koos Langelaan in de bloemen gezet. Op zijn gevorderde leeftijd verricht hij nog veel hand en spandiensten voor de Voorn. Hoogtepunt echter was de benoeming van Derk van Eck als erelid van De Voorn. In de zestig jaar die De Voorn bestaat was alleen toenmalig secretaris Aart van Valen die eer al eens ten deel gevallen. Hij was het dan ook die Van Eck als erelid mocht benoemen. Van Eck kreeg hiervoor een blijvende herinnering en verschillende cadeaus.

Al meer dan dertig jaar is Derk van Eck lid van de vereniging en al bijna net zo lang oefent hij een bestuursfunctie uit. Van Eck is al heel wat jaren penningmeester van de 850 leden tellende vereniging en werd geprezen om zijn voortrekkersrol op computertechnisch gebied. Volgens de lovende woorden die hem, maar ook de vorige penningmeester Theo Lentjes ten deel viel was Van Eck de man die De Voorn het digitale tijdperk in leidde. Zijn computerkennis en inzicht in het toch wel ingewikkelde financiële verhaal van de steeds maar groeiende vereniging heeft hij perfect gecombineerd en hij heeft er mede voor gezorgd dat deze groei kon uitmonden in een bloeiende en gezonde club. Van Voorzitter Cees Vlot waren er ook nog bloemen en een attentie voor Aart van Valen, die als jubilaris 25 jaar aan de Voorn verbonden was.

Op foto 1 staan Derk van Eck rechts en Aart van Valen links.

Op foto 2 staat de jubileumcommissie met in hun midden Koos Langelaan.

advertentie
advertentie