Parkschap Nationaal Park De Biesbosch

2 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met ingang van 1 januari 2011 is het Parkschap Nationaal Park De Biesbosch opgericht. De oprichtingsvergadering heeft op 25 februari plaatsgevonden. Het Parkschap richt zich op de ontwikkeling van het Nationaal Park De Biesbosch op het terrein van natuur, recreatie en toerisme. Dit unieke zoetwatergetijdengebied, met oernatuur en bevolkt door een grote beverpopulatie, biedt alle mogelijkheden voor duurzame vrijetijdsbesteding.

Het Parkschap is het resultaat van een fusie van meerdere natuur- en recreatieschappen in Zuid-Holland en Noord-Brabant (Gemeenschappelijke Regeling), onder voorzitterschap van Dhr. H.P.A. Wagemakers, wethouder in Dordrecht.

Het Parkschap heeft een Bestuurscommissie ingesteld waarin ook het Overlegorgaan Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer zitting nemen en bestaat uit wethouders uit Dordrecht, Drimmelen, Sliedrecht en Werkendam, gedeputeerden uit de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Deze Bestuurscommissie wordt geleid door Dhr. J. Heijkoop als onafhankelijk voorzitter. De werkorganisatie bestaat uit medewerkers uit genoemde organisaties met Dhr. D.C.H. Verheijen als directeur.

Het Parkschap zal zoveel mogelijk met organisaties samenwerken om de Biesbosch te versterken als natuur- en recreatiegebied voor inwoners uit de regio en toeristen, met behoud van de grote natuurwaarde. Samenwerking wordt uitgebouwd met onder andere ondernemers, belangenorganisaties en andere steden, regio's en overheden in Nederland en Europa.

advertentie
advertentie