Bruno Bruins informateur in Zuid-Holland

5 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / REGIO - Alle lijsttrekkers van de op 2 maart in Provinciale Staten van Zuid-Holland gekozen partijen zijn vanmorgen overeen gekomen een informateur van VVD-huize aan te stellen. Zij hebben Bruno Bruins verzocht deze opdracht op zich te nemen. Bruno Bruins is onder meer oud-staatssecretaris van Onderwijs.

Op initiatief van VVD-lijsttrekker Floor Vermeulen kwamen partijen afgelopen dagen bijeen om te spreken over deze procedure. Het verzoek van de lijsttrekkers houdt in op basis van de verkiezingsuitslag te verkennen welke partijen gezamenlijk een college willen vormen en hier op inhoud voldoende basis voor kunnen vinden zodat een coalitie kan worden gevormd die kan rekenen op een werkbare meerderheid in Provinciale Staten.

De informateur zal met alle partijen gesprekken voeren. Op basis van de uitkomst van deze gesprekken zal hij adviseren met welke partijen coalitieonderhandelingen gestart kunnen worden. Naar verwachting kan er rond de installatie van Provinciale Staten op 17 maart meer bekend zijn over dit advies.

advertentie
advertentie