Schaken om het kampioenschap van de Alblasserwaard

5 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het populaire schaaktoernooi om het kampioenschap van de Alblasserwaard wordt dit jaar gespeeld op zaterdag 19 maart. Het seniorentoernooi heeft opnieuw plaats in de bovenzaal van bar De Huifkar aan de Kerkbuurt 138 in Sliedrecht. De jeugd schaakt in De Henri Dunantschool, Kerkstraat 15, op een steenworp afstand van De Huifkar. De aanvang is om 9.45 uur.

Het toernooi bestaat dus uit een senioren- en een juniorentoernooi. De senioren werken in groepen van acht spelers een halve competitie af, waarbij de bedenktijd 20 minuten per persoon per partij bedraagt. De senioren worden naar sterkte ingedeeld, waarbij voor huisschakers een aparte groep wordt gevormd.

De Alblasserwaardse jeugd (t/m 16 jaar) speelt minimaal zeven ronden, waarbij de bedenktijd afhankelijk is van het aantal deelnemers. De jeugd wordt ingedeeld in minstens twee groepen.

Het inschrijfgeld bedraagt voor spelers van het seniorentoernooi 7,50 euro en voor jeugdspelers 5,00 euro.

Belangstellenden, clubschakers en huisschakers kunnen zich tot 17 maart telefonisch aanmelden bij toernooidirecteur Jerry van Rekom via 0184-411212, bij Mark van Hulst via 06-42943348, of per e-mail via alblasserwaard@schakendsliedrecht.nl, daarbij de speelsterkte vermeldend. Voor eventuele vragen kan ook contact opgenomen worden met bovengenoemde personen. Zie ook: www.schakendsliedrecht.nl.

Het 31ste Alblasserwaardse schaakkampioenschap kan voor de 24ste keer georganiseerd worden door Schaakvereniging Sliedrecht dankzij de steun van de sponsors De Groot Schagen b.v. en Etos Koppelaar B.V.

advertentie
advertentie