Vijf Mijlenloop van Ameide

28 februari 2011 om 00:00 Nieuws

AMEIDE - De achtste Vijf Mijlenloop van Ameide vindt zaterdag 12 maart plaats. Dit is tevens de tweede wedstrijd uit het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. Start is om 15.00 uur op de Doelakkerweg. Na een kort gedeelte door het dorp maken de lopers een grote ronde over de polderwegen om vervolgens weer op de Doelakkerweg te finishen. Het vlakke parcours kan, als weer en wind een beetje meewerken, snelle tijden opleveren. Bij de mannen staat het wedstrijdrecord al sinds 2005 op een bijzonder scherpe tijd van 25 minuten rond, bij de dames is het in 2009 nog aangescherpt en op 27:39 gezet. Kleed- en douchegelegenheid zijn in Sporthal Het Spant aan de Liesveldweg 67 in Ameide

Tijdens de eerste wedstrijd in Hoornaar werd de organisatie aangenaam verrast door het grote aantal lopers en het zeer sterke deelnemersveld in alle categorieën. Dit resulteerde er zelfs in dat de uiteindelijke winnaar pas na het bekijken van foto's kon worden vastgesteld. Wilfred Verhagen perste zich met een uiterste krachtinspanning net voor Mike Barsaiyan over de eindstreep en werd zo de eerste leider in het klassement van 2011.

De organisatie hoopt naast Verhagen ook eerdere winnaars als Nabil Karimi en Ronald Bassa aan de start te mogen verwelkomen. Bij de dames is de winnares van vorig jaar Sandra Laros uitgenodigd en wordt gerekend op trouwe atletes als Birgit Santiago, Rianne Kremers, Frauke van Boekel en Marleen Zijderlaan.

De Vijf Mijlenloop is met zijn 8 kilometer de kortste van het Grote Rivieren Loopcircuit, een serie van in totaal acht wedstrijden die verspreid over het jaar plaatsvinden in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. De serie lopen is inmiddels voor vele lopers een vast agendapunt en mag zich verheugen in een steeds groeiend aantal deelnemers. Atleten die dit jaar aan minimaal vijf wedstrijden hebben deelgenomen ontvangen bij de laatste loop in oktober een mooie eindherinnering.

Voorinschrijven voor de wedstrijd in Ameide kan tot en met 8 maart via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven op de wedstrijddag zelf is uiteraard ook mogelijk, in Sporthal Het Spant. De inschrijfkosten bedragen voor leden van de Atletiekunie: 4 euro (bij na-inschrijving 5 euro) en voor de overige lopers 5 euro.

Overige programma-onderdelen:

Zaterdag 16 april: 7e Krakelingenloop, Heukelum (10 kilometer)

Zaterdag 18 juni: 12e Ooievaarsloop, Groot-Ammers (10 kilometer)

Zaterdag 25 juni: 10e Lingewaalloop, Herwijnen (10 kilometer)

Zaterdag 3 september: 1e Loop naar de Pomp, Noordeloos (10 kilometer)

Zaterdag 8 oktober: 10e Wim Hol Memorial, Papendrecht (10 EM)

Zaterdag 29 oktober: 23ste Poort6-loop, Gorinchem (10 kilometer)

Fotobijschrift: De winnaar van vorig jaar, Nabil Karimi, op weg naar de eindstreep (foto: Runnersfoto.nl).

advertentie
advertentie