PWA-school Valkweg wint halve finale Erasmiaans Schaaktoernooi

6 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / ROTTERDAM - Na de overwinning in de Sliedrechtse Schoolschaakkampioenschappen heeft het team van de Prins Willem Alexanderschool de smaak te pakken gekregen. In Rotterdam werd het team eerste in de halve finale van het regionale Erasmiaans Schaaktoernooi voor viertallen. Door deze overwinning heeft het team volgende week kans om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioensschap Schoolschaken later dit jaar.

Onder leiding van kopman Jorik Klein streden Joran van Eijl, Rick Stuij, Daan Stuij en Jasper de Jager tegen andere scholen uit de regio en de jongens kwamen fantastisch uit de startblokken. Na 3 ronden waren niet alleen de wedstrijden gewonnen, maar had iedereen ook al zijn partijen gewonnen. Ook in de daaropvolgende ronden ging het goed. Tot en met de 6e ronde werden slechts 2 verliespartijen gehaald, de rest werd allemaal gewonnen. Door deze uitstekende resultaten was de Prins Willem Alexander school al zeker van de eindzege, nog voordat de laatste ronde gespeeld moest worden. Dat deze ronde uiteindelijk verloren werd, deed er niet meer toe. Een mooie eerste plaats was bereikt!

De beste 8 scholen gaan nu strijden om tickets voor het Nederlands Kampioenschap later dit jaar en daar is de PWA school van de Valkweg dus ook bij. Jorik, Joran, Rick, Daan en Jasper gaan dan strijden voor de titel regionaal schoolschaakkampioen. Met deze eerste plaats hebben ze in ieder geval bewezen titelkandidaat te zijn.

Naast deze prijs won werd de PWA school ook nog eens vijfde in de ontwerpwedstrijd die door het Rotterdams Schaakmuseum werd georganiseerd. Met deze vijfde prijs werd ook nog een klein bedrag aan prijzengeld voor de school verdiend. Tevens wordt het schaakspel in het schaakmuseum tentoongesteld.

advertentie
advertentie