Dichte mist rond baggerfestival

9 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Baggerfestival zou dit jaar nog meer een feest worden voor en door Sliedrechters, zo liet de organisatie begin februari enthousiast weten via een persbericht. Een positief bericht dat in samenspraak met de gemeente was opgesteld om alvast een beeld te schetsen van de vele activiteiten en festiviteiten en de inwoners alvast op te warmen voor het tweedaagse festijn. Waar heel Sliedrecht elke twee jaar voor uitloopt. Net als in 2010 hoeft dat echter ook dit jaar niet, want ondanks eerdere berichten worden er geen activiteiten ontplooid.

Door Erik de Bruin

Het bestuur van Stichting Baggerfestival heeft dit aan de media laten weten via een persbericht van de gemeente en maakte het slechte nieuws ook bekend via de eigen website. In beide gevallen is de uitleg summier. Namelijk dat niet optimale financiële en organisatorische omstandigheden het bestuur tot dit besluit hebben gebracht. Noch de stichting noch de gemeente wil deze uitleg, die veel vragen oproept, verduidelijken. Dat het te maken heeft met het feit dat een verdachte ambtenaar betrokken is bij een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden in de financiële administratie van de gemeente, wat enkele weken geleden al naar buiten is gekomen, wil de gemeente niets over zeggen. ,,Lopende het onderzoek doen we daar geen mededelingen over”, aldus de voorlichtster.

De verwachting was dat het onderzoek voor 1 maart zou zijn afgerond. Navraag leert echter dat het onderzoek nog loopt. De betreffende ambtenaar was al voor drie maanden geschorst. Zijn schorsing wordt verlengd totdat de gegevens naar buiten komen. Dat de koppeling met het niet doorgaan van het Baggerfestival wordt gelegd is verklaarbaar omdat de verdachte ambtenaar een leidinggevende functie uitoefent op het gemeentekantoor en een belangrijke rol speelt in de organisatie van het Baggerfestival. Of één plus één twee is zal binnen afzienbare tijd duidelijk worden.

Feit is in elk geval dat het afblazen van het Baggerfestival een hard gelag is. Vorig jaar werd er al een streep doorheen gezet vanwege de economische recessie, dit jaar was iedereen positief gestemd. De traditie zou in de oneven jaren worden voortgezet. Met als voordeel dat er geen risico bestond dat het evenement wellicht zou worden overschaduwd door een groot spektakel als het EK of WK Voetbal. Burgemeester Martin Boevée zei een maand geleden ervan uit te gaan dat het festival prima met lokale partijen kan worden georganiseerd. Zo was de stichting Sliedrecht Bruist gevraagd het zaterdagprogramma in te vullen. Ook dat gaat de prullenbak in. Wel houdt zij in januari 2012 op eigen initiatief weer een muzikale thema-avond in De Lockhorst.

advertentie
advertentie