Muziekworkshops door Randy Hoekwater

11 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - JC Elektra start op maandag 28 maart met muziekworkshops van tien weken, die gegeven door de ervaren Tilburgse muziekdocent Randy Hoekwater. Op maandagavond 11 maart om 19.30 uur is de introductieavond van de workshops. Er kan gekozen worden uit de cursus contrabas en (bas)gitaar, zang, percussie, drums en bandbegeleiding. De workshops vinden elke maandag plaats van 18.00 uur tot 22.00uur. Er wordt gewerkt naar een presentatie begin juni. De kosten bedrage voor jongeren tot 16 jaar 55 euro en voor 16 jaar en ouder 65 euro.

Randy Hoekwater is een zeer ervarend muziekdocent die al vele jaren les geeft in diverse grote steden in het zuiden van Nederland, als Eindhoven, Tilburg en Breda. Daarnaast heeft hij diverse talentenjachten georganiseerd en heeft hij opgetreden met VOF de Kunst door heel Nederland en daarbuiten. Hij is een multifunctionele muziekonderwijzer die op nagenoeg elk instrument les kan geven met als specialisme zang.

Contrabas en (bas)gitaar

Binnen deze workshop kunnen zowel contrabassisten, bassisten als gitaristen terecht. Naast de basis, diverse toonladders en (gebroken) akkoorden, worden uiteenlopende thema's behandeld, zoals jazz, blues, rock, funk, soul en pop. Om de leerlingen te laten voelen wat muziek maken inhoudt, worden zij gestimuleerd tot improviseren tijdens het musiceren. Deelnemers dienen hun eigen instrument mee te brengen (versterkers zijn aanwezig).

Zang

De stem is ook een instrument. Zingen is niet alleen tonen laten horen, maar ook gevoel en sfeer kweken. Daarom besteedt Randy in deze workshop aandacht aan bijvoorbeeld intonatie en stemgeluid. Om goed en lang te kunnen zingen zonder last van je keel te krijgen, is de juiste ademtechniek zeer belangrijk (ademsteun). Omdat het ene lied anders moet worden gezongen dan het ander, zullen verschillende stijlen aan bod komen. Tevens wordt er naast lead-zang ook backing-vocals behandeld.

Percussie

In deze workshop wil Randy zijn leerlingen de betovering laten zien van diverse percussie-instrumenten en er spelenderwijs samen mee experimenteren. Wereldwijde ritmes komen aan de orde, uit bijvoorbeeld Afrika, Cuba, Indonesië en Zuid-Amerika. Te denken valt aan de Samba, Boosa-Nova, Afro-Cubaanse ritmes en meer. De djembé, conga en cabaca zijn een paar voorbeelden van percussie instrumenten die de cursisten gaan gebruiken.

Drums

In deze workshop leert de drummer in spe alles over ritmiek, verschillende maatsoorten en er wordt gewerkt aan de motoriek en techniek van handen en voeten. Stap voor stap zullen de drummers steeds maatvaster worden, ritme gevoeliger en strakker gaan drummen, zonder te versnellen of vertragen.

Band begeleiding

Complete bands kunnen zich ook aanmelden voor begeleiding en ondersteuning.

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van het kunstgebouw in Rijswijk.

Voor meer info of opgeven kan gebeld worden met Elektra via 0184-414273. Mailen is mogelijk via henk@elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie