Nationale collecteweek ZOA

14 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ZOA-Vluchtelingenzorg collecteert dit jaar van 20 tot en met 26 maart door het hele land en dus ook Sliedrecht. Zo'n 17.000 collectanten zetten zich tijdens deze week in voor het werk van ZOA onder vluchtelingen en ontheemden in Afrika en Azië. Vorig jaar heeft ZOA met de collecte een bedrag van ruim 940.000 euro opgehaald. ZOA wil door de collecte haar doelgroep, de vluchtelingen, ondersteunen en tegelijkertijd het werk van ZOA aan de mensen in Nederland onder de aandacht brengen. Kijk ook op www.zoa.nl

Dankzij de collecteopbrengst in 2010 heeft ZOA veel werk kunnen verzetten onder meer in Cambodja. Hier hebben 6.500 ontheemde gezinnen een nieuwe start gemaakt in het noorden van het land. Drie jaar geleden was er veel honger. Nu wordt er voldoende voedsel verbouwd en geld verdiend om kinderen weer naar school te sturen. Ook in Liberia kon ZOA aan de slag door het geven van avondonderwijs aan 200 meisjes die door de burgeroorlog niet naar school konden. Deze meisjes krijgen nu een betere toekomst. En in Zuid-Sudan kan ZOA op 27 scholen niet alleen pennen en werkboeken uitdelen maar ook allerlei sport- en spelfaciliteiten verspreiden. Sport is voor kinderen een belangrijk middel voor het verwerken van trauma's en het geeft een stuk ontspanning.

ZOA-Vluchtelingenzorg is een christelijke hulpverleningsorganisatie voor internationale vluchtelingenhulp. De organisatie voert programma's uit in Afrika en Azië. Het werk van ZOA en de nationale collecteweek kan op diverse manieren worden ondersteund. Voor meer informatie: www.zoa.nl.

advertentie
advertentie