22 medailles en 25 pr's voor DWF

14 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Barendrecht werd de vierde wedstrijd van de Verenigingscompetitie gezwommen. De 23 zwemmers van DWF veroverden negen keer goud, acht keer zilver en vijf keer brons en keerde naar huis met 25 pr's.

Er waren zeven zwemmers die zichzelf twee maal wisten te verbeteren. Isabella de Lange, Nikki Paans en Sacha van Aalst zwommen ieder twee pr's op de 25 school en de 50 vrij. Sacha zwom naar goud op de 25 school waar Isabella het zilver naar zich toe wist te trekken. Op de 50 vrij was het goud voor Isabella. Bob Hogendoorn viste twee pr's uit het water bij de 100 vrij en de 100 school. Goud en zilver was zijn beloning. Ook zijn broer Nick was goed voor twee pr's. Hij wist grote gaten te slaan in zijn tijden op de 50 rug en de 200 wissel. Arno de Bruijn was eveneens goed voor twee pr's. Als startzwemmer van de estafette zwom hij een pr op de 50 vrij en verderop in de wedstrijd lukte het hem om zijn 200 vrij te verbeteren. De laatste die twee pr's zwom was Frank van 't Hoff en hij deed dit op de 100 wissel en de 200 school waarvoor hij twee maal het zilver omgehangen kreeg.

Dan waren er nog elf zwemmers die met één pr naar huis gingen. Luc Veul zwom naar een pr op de 50 vrij. Aïsha Boelen, Chémène de Klein en Evi Mijnster visten op de 100 vrij de pr's uit het water. Hierbij was het goud voor Chémène en het zilver voor Evi. Ook op de 100 school was er goud en zilver voor beide vriendinnen. Debby Kraaijeveld zwom een pr op de 100 school en won het goud op de 200 vrij. Judith de Heer zwom een pr op de 200 school en won hiermee het goud. Eerder kreeg zij al het brons voor haar race op de 100 school. Daniëlle de Klein zwom een pr op de 100 wissel en viste daarmee de zilveren medaille uit het water. John van Heteren zwom het kleinste pr van deze middag. Zijn 200 school was 0.02 seconde sneller dan voorheen. Marian Nederlof en Ria Kortlever zwommen een pr op de 100 vlinder . Ria wist op de 100 rug nog het brons te veroveren. Laurens Kalis sloot de rij van pr's op de 100 rug voor de heren. Voor hun race op de 100 school kregen Julia Mijnster en Anne de Heer het goud en zilver omgehangen. Naderhand wisten zij op de 200 vrij nog het brons en zilver te veroveren.

Zaterdag zwemmen de jongste zwemmertjes in Rozenburg de vierde Speedowedstrijd. Zondag zijn de Zuid-Hollandse Kampioenschappen en hiervoor hebben vier DWF-ers zich bij de besten acht weten te plaatsen. Debby mag op alle drie de afstanden starten. Chémène, Evi en Anne mogen tenminste één maal starten.

advertentie
advertentie