Plaatsing tunneldek bij station Baanhoek te volgen via webcam

14 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij het in aanbouw zijnde station Sliedrecht Baanhoek wordt in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart het tunneldek ingeschoven. Een spectaculaire en zeer precieze operatie, waarbij het 2000 ton zware gevaarte centimeter voor centimeter in het spoortraject wordt geschoven. Om Sliedrechters getuige te kunnen laten zijn van deze werkzaamheden, zal ProRail een webcam opstellen. Via die camera is vanaf zaterdagavond 19 maart vanaf 19.00 uur het werk 'real time' te volgen. Het daadwerkelijke inschuiven zal, volgens planning, op zondagochtend vroeg tussen 5.00 en 6.30 uur plaatsvinden.

Na het plaatsen van het dek, kan de grond eronder worden afgegraven voor de onderdoorgang. Station Sliedrecht Baanhoek is eind van dit jaar klaar. Datzelfde geldt voor de stations Boven-Hardinxveld en Blauwe Zoom, beide in Hardinxveld-Giessendam. In een latere fase krijgen ook Gorinchem en Leerdam er een nieuw station bij. De gehele MerwedeLingelijn (van Dordrecht naar Geldermalsen) zal dan in totaal 14 stations tellen.

De werkzaamheden aan de MerwedeLingelijn vinden voor een deel plaats tijdens enkele buitendienststellingen: perioden waarin ook 's nachts wordt gewerkt en waarin dan geen treinen rijden. Dat gebeurt in de weekenden van week 11, 19, 23, 34 en 48. In die weekenden rijden er geen treinen tussen de laatste trein van vrijdagavond en de eerste trein van maandagochtend. Wanneer de werkzaamheden tot overlast leiden, zal ProRail bewoners in een straal van 300 meter rond de bouwplaats brieven sturen met alle bijzonderheden.

De beelden zijn te zien op de website www.prorail.nl/merwedelingelijn. In de dagen na het weekeinde zal een samenvatting van de beelden te zien zijn op dezelfde website.

advertentie
advertentie