Laatste kans expositie te zien

15 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In het Sliedrechts Museum in de Kerkbuurt is een expositie aan de gang over Wijk D, E en F, oftewel het Sliedrecht uit de jaren 50 en 60, toen de dijk van Sliedrecht vanaf de Tolsteeg tot aan de grens met Papendrecht nog Wijk D genoemd werd. Velen hebben al een kijkje genomen en herinneringen opgehaald. Voor wie dit nog niet gedaan heeft een waarschuwing: de expositie sluit op 9 april.

Het gebeid dat vroeger Wijk D heette zal bij veel Sliedrechters nog wel bekend zijn. Waar Wijk E en Wijk F nu was is voor velen mogelijk een wat vager begrip. Wijk E was gelegen langs de Parallelweg waar de spoorlijn ligt. Wijk F is misschien nog minder bekend: het betrof de huizen en boerderijen aan de zuidzijde van de rivier de Beneden-Merwede, het vroegere Overdiep. Voor 1970 was dit grondgebied van de gemeente Sliedrecht.

De expositie van Wijk D, E en F is uitgebeeld met een groots opgezette fotocollectie in het Sliedrechts Museum. Tijdens de openstelling van het museum worden ook films vertoond van het vroegere Sliedrecht. Op zaterdagmiddag wordt er bovendien een verhaal verteld in zuiver 'Slierechts Diëlect'. Er is ook een fotoboek van deze tentoonstelling in het museum verkrijgbaar.

Het Sliedrechts Museum in de Kerkbuurt is geopend elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur.

advertentie
advertentie