Adrie Witteman toont vorm in strijd om Theo van Zessen bokaal

15 maart 2011 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Tijdens de "biljartinterland" om de Theo van Zessen biljartbokaal, gespeeld bij de Lukkie Klos in Wijngaarden, was het de avond van Adrie Witteman. In zijn eerste partij werd hij nog gevolgd door pech situaties, maar in zijn tweede partij tegen de kampioensfavoriet Wim de Groot uit Wijngaarden kwam de klasse van Witteman naar boven. Met een nieuw serie record van vijf carambols haalde hij de overwinning met 10-7.

Ook Jan Blokland en Henk de Jong van team Bleskensgraaf waren in uitstekende vorm. Jan Blokland haalde in zijn eerste ronde 10 punten tegen Adrie Witteman. In zijn tweede partij, die de spannendste van de avond werd, kwam Blokland een punt tekort tegen Piet Stuij die samen met Henk de Jong de kampioenen van de avond werden. Henk de Jong versloeg in zijn eerste partij Koos van Hattem met 10-7 en in zijn tweede omloop moest Bas Stuij van team Molenaarsgraaf het onderspit delven: 10-6.

Cees Boer van team Bleskensgraaf en Jacques van der Vlist uit Wijngaarden haalden beiden heel wisselende resultaten: 4 en 10 voor Boer en 10 en 5 voor Van der Vlist. Ook Pau Stuij uit Wijngaarden had een heel goede avond. Met een score van 19 punten werd hij mede derde op deze avond.

Martin van Zessen won zijn eerste partij met 10-7 van Bas Stuij, maar verloor zijn tweede kansloos.

De tussenstand met nog een ronde te gaan is: op de derde plaats team Molenaarsgraaf met 261 punten, de gedeelde eerste plaats is voor Bleskensgraaf en Wijngaarden met beide 266 punten. De finale op vrijdag 1 april zal dan ook de beslissing moeten brengen.

advertentie
advertentie