Zware opgave voor Sliedrecht Sport in Apeldoorn

16 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Opnieuw hebben de volleybalsters van Sliedrecht Sport een mentale tik opgelopen door voor de derde maal op rij een nederlaag te moeten incasseren. De verliespartijen in de slotfase van de reguliere competitie tegen Pollux en VC Weert, twee favorieten voor de landstitel, in de slotfase waren nog enigszins te verklaren en te overzien. De zeperd van afgelopen zaterdag in De Stoep tegen het Apeldoornse Kindercentrum Alterno (2-3) brengt de selectie van trainer Meino Rozendal wel degelijk in een lastig parket.

De druk en de spanning leek een verlammende werking te hebben op het team, dat tegen een frank en vrij opspelend Alterno na vijf sets het hoofd moest buigen. Dit resultaat heeft de tweede wedstrijd van aanstaande zaterdag meteen tot een cruciale match gemaakt. Een tweede nederlaag in de best-of-three serie zou uitschakeling betekenen voor de kampioenspoule. En dat staat haaks op de verwachtingen, die aanzienlijk waren opgeschroefd na een goed seizoen, waarin Sliedrecht maandenlang lijstaanvoerder was in de DELA League.

Lang werd nagepraat over oorzaak en gevolg, en meteen na afloop probeerde de ploeg de forse teleurstelling om te zetten in een constructieve en positieve aanzet naar de komende, pittige missie in Apeldoorn. Even buiten de drukte van sportkantine De Stoeprand bleven meerdere speelsters buiten op de gang nog geruime tijd met elkaar in discussie om het lek boven water te krijgen. Pamela Domselaar trachtte de teleurstelling zo snel mogelijk van zich af te zetten. ,,Er wordt gesuggereerd, dat wij op belangrijke momenten niet thuis geven, maar bijvoorbeeld bij de uitwedstrijd in Houten tegen Taurus hebben wij na een 0-2 achterstand laten zien, dat wij wel degelijk over mentale weerbaarheid beschikken. Wij zullen dit in de komende wedstrijd moeten laten zien. Persoonlijk kijk ik met veel vertrouwen uit naar die wedstrijd. De Alternohal heeft een prima, houten vloer; fijn om op te spelen. Je springt voor je gevoel dan nog hoger en dat zal nodig zijn om die derde wedstrijd af te dwingen."

Na een met moeite gewonnen eerste set (25-23) nam het verrassend goed opspelende Alterno, dat eerder in de competitie tweemaal (3-1) verloor van Sliedrecht Sport, het initiatief (19-25, 23-25). Het duurde tot de vierde set voordat Sliedrecht Sport voor even de schroom van zich af wist te schudden en het initiatief over nam: 25-19. Een opslagserie van Bianca Gommans in de afsluitende final-set elimineerde echter de laatste weerstand: 10-15.

De technische staf, onder aanvoering van coach Meino Rozendal, heeft de komende week een zware taak om het team optimaal gemotiveerd en scherp aan de start te krijgen voor de tweede wedstrijd. ,,Wij zullen veel beter moeten spelen, dat is duidelijk. Goede fases in de wedstrijd worden te vaak zomaar afgewisseld met hele slechte momenten. Het zal wellicht met druk te maken hebben, maar daar moet je mee om kunnen gaan als je voor het hoogst haalbare gaat. Ons spel was dikwijls heel voorspelbaar. Daarmee speelden wij Alterno in de kaart en dat zal bij de volgende wedstrijd zeker anders moeten."

De wedstrijd zaterdag in Apeldoorn begint om 20.00 uur. Mocht een derde, beslissende wedstrijd afgedwongen worden, dan wordt deze gespeeld op woensdag 23 maart.

advertentie
advertentie