Wereldwinkel gaat op biologische toer

16 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het begon met een baby die last had van eczeem en twee bezorgde ouders. Jaco en Aline Hubregtse uit Hardinxveld begonnen een zoektocht naar biologisch katoen, wat heeft geresulteerd in een nieuw kinder- en lifestylemerk: Studio Formo. De eerste collectie heet 'Fair & Square' en wordt sinds kort ook in de Wereldwinkel Sliedrecht verkocht.

,,Wij willen deze producten graag verkopen, omdat ze op een eerlijke manier gemaakt worden'', vertelt Audrey Megchelsen, voorzitter van de Wereldwinkel. ,,Het katoen komt uit Peru, waar Jaco en Aline een project hebben opgezet voor lokale zelfstandige katoenboeren, verwerkingsbedrijven en naaiateliers. Doordat er nu meer werk is in de biologische katoensector, zullen de gezondheidsomstandigheden van de lokale mensen verbeteren, krijgen ze meer scholing en hebben hun kinderen een betere toekomst.''

Bij de teelt en de verwerking van het katoen worden bovendien geen gifstoffen gebruikt, waardoor kinderen minder last hebben van allergische reacties. 'Fair & Square' bestaat uit twee dekentjes, twee lakentjes en een hoeslakentje voor het baby- of peuterledikantje. Kijk voor meer informatie op www.studioformo.com.

advertentie
advertentie