Vastenactie in teken van duurzaamheid

16 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met de slogan "Plant iets moois voor de ander'' nodigt de Vastenactie iedereen uit bij te dragen aan een duurzame samenleving wereldwijd. ,,De zorg voor de aarde en haar bewoners nu en in de toekomst is een grote uitdaging waar we in de vastentijd niet omheen willen", aldus Lisette Kok namens de Onze Lieve Vrouwe Parochie.

Vastenactie steunt ook dit jaar weer diverse projecten. Dit jaar staan projecten in de Filippijnen centraal met als belangrijkste voorbeeldproject het werk van de KPLN, de organisatie van inheemse groepen op het eiland Mindoro. KPLN zet zich in voor het behoud van het bos en voor betere leefomstandigheden voor de inheemse gemeenschappen. Oprukkende mijnbouw en bosbouwbedrijven bedreigen hun leefgebied, terwijl zij het bos zelf juist gebruiken op een manier die het in stand houdt. Vastenactie steunt de gemeenschappen in hun verzet tegen bedreigingen van buitenaf en helpt hen de grond en de natuurlijke hulpbronnen duurzaam te benutten.

De drie geloofsgemeenschappen van Onze Lieve Vrouwe Parochie in Sliedrecht, Alblasserdam en Papendrecht, zetten zich tijdens deze Vastentijd in voor de inheemse groepen in de Filippijnen. De Vastenactie kan gesteund worden door een gift te storten op gironummer 5850 t.n.v. Vastenactie in Den Haag.

advertentie
advertentie