Wandelen in groepsverband bij ABC

21 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de trimmers, de Nordic Walkers en de veertig plussers boort Trimclub ABC nu weer een nieuwe doelgroep aan: de wandelaars. Het wandelgroepje bestaat al enige tijd. Elke week op dinsdag- en zaterdagmorgen maken zij een fikse wandeling door Sliedrecht maar ook regelmatig elders, zoals bij De Donk, de Merwelanden of het strand bij Rockanje.

Eén van de leden van het eerste uur is Piet Barendregt die na zijn voetbalperiode zo'n 35 jaar geleden, tijdens de jaarlijkse Trimloop, in aanraking kwam met ABC. ,,Op zaterdagmorgen, toen nog alleen met mannen, in een goede sfeer in groepsverband een lichamelijke inspanning doen. Dat sprak mij helemaal aan'' vertelt Barendregt. ,,Maar na vele jaren en diverse halve marathons werd het hardlopen door mijn leeftijd met wat beperkingen te bezwaarlijk. Toen hebben we met een aantal leden besloten om in plaats daarvan op zaterdagmorgen te gaan wandelen. Al vrij snel kwamen daar ook dames bij.''

Ook Lisette Verschoor is tegenwoordig regelmatig op de club te vinden. ,,Het moet ergens in maart 2010 zijn geweest dat ik besloot dat er wat meer beweging in het lijf moest komen. Ik dacht gelijk aan wandelen omdat ik dit vroeger ook heel graag deed. Het toeval wilde dat ik met een nordic walkster elke dag naar mijn werk reed. Zij heeft me bij de trimclub ABC geïntroduceerd. Ik kon gelijk een aantal weken gratis proefdraaien en voordat ik het wist was ik opgenomen in een groep gezellige en sportieve mensen die er helemaal geen probleem mee hadden om mij thuis te laten voelen bij de club", aldus een enthousiaste Verschoor. ,,Ik besloot lid te worden en inmiddels is mijn zaterdag niet meer compleet als ik geen twee uur heb gewandeld. Het is heerlijk voor het lijf en je wordt er nog vrolijk van ook''.

Belangstellenden voor het wandelgroepje kunnen zich zaterdag 2 april melden bij het clubgebouw aan de Thorbeckelaan. Zij kunnen dan kosteloos zes weken proberen of wandelen in clubverband bij ABC iets voor hen is.

advertentie
advertentie