Ingezonden brief: 'Hoe maakt u werkelijk een verschil?'

22 maart 2011 om 00:00 Nieuws

Nog een week kan er een alternatieve zienswijze worden ingediend voor de bebouwing van het Watertorenterrein. Van een steeds grotere groep (dus niet alleen de direct omwonenden) valt te horen dat de huidige (slechts minimaal aangepaste) plannen zo niet mogen doorgaan. Van diverse kanten wordt gewerkt aan serieus verzet. Ook hier ligt al een bezwaarschrift klaar, dat ik t.z.t. graag met iedereen wil delen, maar zover is het nog niet. De gemeente wenst alternatieven te horen (dat moet officieel namelijk) , en die moeten er komen van zo veel mogelijk burgers! Het is nu uw kans om te voorkomen dat weer een in potentie mooi stukje Sliedrecht prijs wordt gegeven aan massale woningbouw. Woningbouw in een vorm waar een grote meerderheid van de Sliedrechters tegen is maar waar wonderlijk genoeg slechts 1 politieke partij (Pro Sliedrecht) tegen heeft gestemd.

Wat moet u doen? Allereerst: bent u aanhanger van of stemmer op een van die andere partijen, mail de de door u gekozen volksvertegenwoordiger (de adressen staan op http://www.sliedrecht.nl/sliedrecht?waxtrapp=ugudxMsHepOloOhIIkBvBA&swords=raadsleden ; klik op een foto voor de adresgegevens) en vraag om opheldering. Neem geen genoegen met een half antwoord, daar zijn er al te veel van gegeven. Vraag bijvoorbeeld hoe zij kunnen garanderen dat u in geval van calamiteiten nog veilig weg kunt komen terwijl de dijk nu al vaak te vol staat, zonder woningbouw of calamiteiten dus. Of waarom zij het acceptabel vinden dat honderden omwonenden in de schaduw van vele torenflats zullen worden gezet. Ook als u er zelf niet woont: als hier geen einde aan wordt gemaakt bent u wellicht de volgende wiens uitzicht wordt vervangen door hoogbouw die net nog ergens tussen blijkt te passen. Of waarom de bezwaarperiode weer eens precies in de vakantie valt. Of wiens belang uw partij eigenlijk nastreeft: dat van de projectontwikkelaar of dat van de kiezer.

Zie http://www.sliedrecht.nl/sliedrecht?waxtrapp=isgqrYsHepOloOhIIeBAbBQ&swords=watertoren. of http://www.sliedrecht.nl/sliedrecht?waxtrapp=vdzljEsHepOloOhIIuBxBJ. Als u internet heeft hoeft er niet eens voor de deur uit, u kunt uw zienswijze indienen op https://zaken.sliedrecht.nl/pls/iform/formEgemFormToon?F_FORMNR=101958. De links zijn vanaf de website van het Kompas direct aan te klikken.

Dan de belangrijkste vraag. Maakt het werkelijk verschil? Dat is niet waarschijnlijk. Maar het geeft degenen die de gebruikelijke weg moeten gaan volgen (na routinematig afgewezen bezwaren naar de rechter gaan) een veel betere kans.

Dick van Kooten

advertentie
advertentie