Roemeense ambassadeur opent nieuwe expositie in Sliedrechts Museum

23 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Sliedrechts Museum opent op vrijdag 1 april een expositie van de Roemeense kunstenaar mevrouw Veronique Avirvarei. Avirvarei woont al enige tijd in Nederland. ,,Zij maakt schilderijen van onder meer Rotterdamse havengezichten en stillevens. Haar kunstwerken zijn zeer herkenbaar en van een bijzonder fijne penseelvoering", beschrijft Remco van de Ven, PR-medewerker van het museum, de schilderen. De ambassadeur van Roemenië zal de officiële openingshandeling verrichten. Ook burgemeester Boevée zal aanwezig zijn.

De nieuwe tentoonstelling in het Sliedrechts Museum is mede georganiseerd ter gelegenheid van de stedenband tussen de gemeente Sliedrecht en de Roemeense gemeente Orastië. ,,Er is nog een andere reden voor deze kunstexpositie", vertelt Van de Ven. ,,De Stichting Stedenband Sliedrecht-Orastië heeft aan de basis gestaan van een samenwerking tussen het ziekenhuis van Orastië en de Albert Schweitzer Ziekenhuizen in de Drechtsteden. Voor de verdere verdieping van deze samenwerking bezoeken vijf Roemeense artsen vrijdag de ASZ-locatie in Sliedrecht. Ook de ambassadeur van Roemenië in Nederland zal hierbij aanwezig zijn. In aansluiting hierop begeeft het gezelschap zich naar het Sliedrechts Museum in de Kerkbuurt."

De kunstwerken worden opgesteld in de voormalige raadzaal van het museum. In de loop van de maand april worden de schilderijen overgeplaatst naar de Ir. W. Bos Jzn zaal in het museum. De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 2 april en duurt tot en met zaterdag 28 mei. Elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur is het Sliedrechts Museum in de Kerkbuurt geopend. Gedurende de expositieperiode zal Veronique Avirvarei enkele lessen geven in de schilderkunst. Hierover volgen nadere mededelingen.

advertentie
advertentie