Sunday Jazz sluit af met Hollywood Blast

24 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De vijfde serie Sunday Jazz wordt op zondag 10 april afgesloten met "A Hollywood Blast!" waarbij glitter en glamour, humor en drama, hartstocht en intriges niet zullen ontbreken. Sliedrechts' Bigband Blast! speelt muziek uit bekende films en televisieseries. ,,Want dat daar geweldige arrangementen voor bigband voor gemaakt zijn laten we met alle plezier horen in theater De Lockhorst", aldus Enrico Vastenhout van Bigband Blast. Op een groot scherm achter de musici worden beelden uit deze films en series geprojecteerd.

Gedurende vijf seizoenen heeft Bigband Blast!, in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst, het jazz-minnend publiek op een groot aantal mooie concerten getrakteerd. De lijst van artiesten die hebben meegewerkt laat grote namen zien: vocalisten Denise Jannah, Deborah J. Carter, Ronald Douglas, trompettisten Loet van der Lee, Angelo Verploegen, trombonist Ilja Reijngoud, saxofonist Ferdinand Povel, pianist Rob van Bavel, gitarist Martijn van Iterson en vibrafonist Frits Landesbergen.

Bigband Blast! brengt op deze afsluitende Sunday Jazz compleet nieuw repertoire, waarin voor zangeres Suzanne Jansen een belangrijke rol is weggelegd. ,,Bigband Blast! heeft een selectie gemaakt uit het grote aanbod aan televisieseries en films. Dat heeft heel afwisselend repertoire opgeleverd: spetterend bigbandwerk wordt afgewisseld met ingetogen balads", licht Vastenhout toe het programma toe. ,,Vocaal zal zangeres Suzanne Jansen flink uitpakken. Het collectief komt ruimschoots aan bod, maar er is ook ruimte voor individuele solisten.

De aanvang van het concert op zondag 10 april is om 15.00 uur in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht. Kaarten kosten € 9,00 en zijn verkrijgbaar bij: Passe Electrospeciaalzaak, Burg. Winklerplein 16a (0184-420259), Fa. De Vries, Kerkbuurt 25 (0184-413046) en aan de kassa van De Lockhorst. Rechtstreeks bestellen kan via www.theaterdelockhorst.nl.

Op de website www.bigbandblast.com staan de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van Sunday Jazz. Zo is daar te lezen dat Bigband Blast! na dit seizoen doorgaat met de voorbereidingen voor Sunday Jazz Seizoen 6. De besprekingen over de data zijn in volle gang en worden zo snel mogelijk op de site gepubliceerd.

advertentie
advertentie