C-team Sliedrechtse schaakjeugd kampioen RSB en naar NK

27 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Jeugdclubkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond zijn opnieuw succesvol verlopen voor Schaakvereniging Sliedrecht. Op de eerste dag van deze teamkampioenschappen heeft het C-team verrassend het kampioenschap behaald en zich zo weer geplaatst voor de Meesterklasse van volgend seizoen (het NK voor C-teams).

Verrassend was het, omdat het team van teamleider Jerry van Rekom uit slechts 1 C-speler bestond, namelijk kopman Jurgen de Haan. Daarnaast speelden de D-spelers Adrian en Andrew Mensing mee. E-speler Jorik Klein maakte het team compleet.

Het jeugdige team liet er echter geen gras over groeien. Tegen de meest gelouterde jeugdteams van de jeugdverenigingen bij uitstek Messemaker 1847 (Gouda) en Spijkenisse werden alleen maar overwinningen geboekt. Na een halve competitie kon kopman Jurgen de Haan dan ook terecht de belangrijkste beker van de dag in ontvangst nemen.

Alle Sliedrechtse basisspelers kenden een sterke dag met uitstekende scores. Jurgen de Haan deed het met 2 uit 3 heel goed als kopman, terwijl Adrian Mensing liet zien niet voor niets aan kop te gaan in het jeugdkampioenschap met een score van 2,5 uit 3.

Andrew mensing ontpopt zich als één van de sterkste jeugdspelers en bewees dat met een score van 3 uit 3. Deze 100%-score behaalde ook E-speler Jorik Klein, die in zijn leeftijdscategorie al bij de top-10 van Nederland behoort.

Met de prolongatie van de titel in de C-categorie verzekerde Sliedrecht zich dus ook voor een plaats in de Meesterklassse C van eind van dit jaar. Daarin komen de 20 sterkste C-teams van Nederland tegen elkaar uit en gaan ze strijden om de Nederlandse titel. De verwachting is dat het Sliedrechtse kwartet hoge ogen kan gaan gooien.

advertentie
advertentie