Falende afwerking bezorgt Sliedrecht fikse kater

28 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De ontgoocheling bij speelsters en begeleiding van het eerste damesteam van vv Sliedrecht was groot na de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen Lekvogels. ,,Zelden is de kansenverhouding tussen twee ploegen zo slecht in de uitslag terug te lezen geweest als vandaag", verwoordde teamleider Dick-Jan de Rover het gevoel na afloop van de wedstrijd.

Al in de eerste minuut had Sera de Bruin de kans om de score te openen, maar zij schrok blijkbaar zozeer dat ze vergat te profiteren. Het fysiek sterke Lekvogels nam het initiatief aanvankelijk over, maar ook Sliedrecht liet zich niet onbetuigd en gaf goed partij. Lekvogels opende de score in de 15e minuut nadat de rechterspits zich had ontdaan van Melissa Vroege en de bal droog in de hoek schoot: 0-1. Uit de eerstvolgende afgeslagen Sliedrecht-aanval liet een van de betere middenvelders van de Lexmondse formatie een schot los dat pardoes tussen de lat en de vingertoppen van Sharona de Goeij in het net verdween: 0-2.

Een tegenvallend scoreverloop voor Sliedrecht omdat de ploeg zaterdag in staat bleek tot verzorgd voetbal. De beloning daarvoor kon niet uitblijven en kwam tot stand via de rechterflank waar Sera de Bruin een strakke voorzet losliet die door de keeper slechts half werd verwerk: 1-2. Sliedrecht putte moed uit deze treffer en werd gaandeweg de bovenliggende partij. De verdediging van Lekvogels werd meerdere keren uit elkaar gespeeld, waardoor doelrijpe kansen ontstonden voor Sharon Goedhart en Ilse Verwijs. Ook Claudia Fortuin, Kim Goedhart en Paula van de Berg kregen goede schietkansen, maar stuitten op de keeper of mikten naast het doel. Ook een vrije trap vanaf de 16-meterlijn werd door Sliedrecht slecht uitgespeeld.

Na rust was Sliedrecht heer en meester (als dat kan in damesvoetbal) op het veld. De verdedigingslinie stond als een huis: Kirsten Verhoeven had het weliswaar druk, maar wist zich goed te handhaven, in het centrum gaven Dyonne Fortuin en Anne Roos de Rover niks weg en op links was Melissa Vroege haar tegenstander eveneens de baas. Dyonne Fortuin liet deze wedstrijd zien dat ze ook in opbouwende zin haar steentje kan bijdragen en kwam enkele keren gevaarlijk mee naar voren. Ilse Verwijs liet zich vaak uit de spits zakken om tussen de linies gevaar te stichten en op rechts en links kwam het gevaar van Sharon Goedhart en Sera de Bruin, vaak bediend door Claudia Fortuin en Kim Goedhart. Lekvogels werd overspeeld en kon met veel kunst en vliegwerk Sliedrecht van zich afhouden. Maar hoe uitgespeeld de kansen ook waren, de Sliedrechtse aanvalslinie had vandaag het vizier niet op scherp. Ilse Verwijs was na het om zeep helpen van diverse kansen nog het dichtst bij een tweede Sliedrechtse treffer, maar zij trof de lat. Slechts af en toe wist Lekvogels aan de druk te ontsnappen, met een halve kans en twee corners als hoogst haalbare resultaat.

Ondanks het vertoonde spel als lichtpunt, overheerste na afloop vooral het ongeloof over al die gemiste kansen op een fraaie overwinning.