Toneelstuk over urineverlies in ASz

28 maart 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Iedereen die meer wil weten over urineverlies en wat daaraan te doen is, is van harte welkom op woensdagavond 6 april van van 19.00 tot 22.00 uur in de kapel van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Amstelwijck, Van der Steenhovenplein 1 in Dordrecht. Daar viert het Regionaal Bekkenbodem Centrum (RBC), een onderdeel van het Albert Schweitzer ziekenhuis, zijn tienjarig bestaan met een gevarieerde informatieavond.

Ongewild urineverlies is een aandoening waar twee miljoen Nederlanders aan lijden, maar waar niemand graag over praat. De medewerkers van het RBC praten er wél makkelijk over. Al tien jaar helpen zij mannen, vrouwen en kinderen met urineverlies, een ongemak waar veel aan te doen is. Urineverlies staat daarom als thema centraal tijdens de viering op 6 april.

Het programma bestaat uit een informatiemarkt, lezingen, een toneelstuk en natuurlijk interactie met tal van deskundigen en met de andere bezoekers. Het vanaf 20.30 uur opgevoerde toneelstuk 'Het verlies van Viviane' is een hilarische eenakter over urineverlies. Het stuk, waarin Viviane gespeeld wordt door Frederiek Voskens of Karin Jacobs, doorbreekt taboes, verrast, choqueert en is bovenal erg grappig. Het toneelstuk werd gemaakt in opdracht van de Stichting Bekkenbodem Patiënten. Tijdens de lezingen komen bezoekers veel te weten over behandelmethoden van urineverlies bij mannen, vrouwen en kinderen. Persoonlijke vragen kunnen zij stellen bij de vertegenwoordigers van de patiëntenvereniging en het Regionaal Bekkenbodem Centrum, die achter verschillende kraampjes staan op de infomarkt.

De toegang is gratis, evenals parkeren voor de deur. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelden noodzakelijk, via www.asz.nl.

advertentie
advertentie