Eerste overwinning G-voetbalteam

28 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het G-team van voetbalvereniging Sliedrecht heeft zaterdag de eerste overwinning geboekt en niet tegen zomaar een ploegje: koploper Overmaas moest er aan geloven. Zowel de spelers en de begeleiders waren dolblij met deze overwinning. Er werd gezongen en gedanst tot in het kleedlokaal toe. Omdat een van de trainers, Theo Leeuwenstein, had gewed dat als ze zouden winnen hij onder de douche gezet mocht worden gebeurde dus ook. Na afloop had een van de leidsters Brigitte voor de spelers erwtensoep gemaakt, dat gezamenlijk in de kantine werd opgegeten.

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd was iedereen er al van overtuigd dat de opgaande lijn nu eindelijk een overwinning moest gaan opleveren. Dankzij dat zelfvertrouwen kwam Sliedrecht al snel op een 1-0 voorsprong, maar binnen vijf minuten was het weer 1-1. Via een knappe combinatie scoorde Sliedrecht vervolgens 2-1, maar weer kwam Overmaas op gelijke hoogte.

Na rust stond het binnen vijf minuten 4-2 voor de blauw-witten. Maar de koploper bleek taai en kon wederom terugkomen tot 4-4. Tien minuten voor tijd was het toch weer raak voor Sliedrecht (5-4) en vijf minuten later stond de 6-4 op het scorebord. Daarmee was de weerstand van Overmaas gebroken en was de eerste overwinning een feit.