Biesbosch start nieuw seizoen

28 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een week geleden ging de lente van start, een nieuw seizoen is begonnen. Bij Biesboschcentrum Dordrecht is de tijd van kanoën ook weer aangebroken. Vanaf 1 april zijn wekelijks kano-excursies te boeken in de Biesbosch. Deelnemen aan natuurwandelingen of op zoek gaan naar bevers kan ook.

In het Hollandse deel van de Biesbosch bedraagt het getij nog zo'n 80 centimeter. Afhankelijk van het getij wanen de bezoekers te kano zich in de jungle. Zij varen onder overhangende takken, door kleine kreken met hoge oevers waar wilgen en riet hoog boven hen uit torenen. Een kano-excursie van het Biesboschcentrum is voor iedereen geschikt. Ook voor hen die nog nooit eerder in een kano hebben gezeten. Niet de sportieve prestatie, maar de natuurbeleving staat voorop. De kano's zijn zeer stabiel. Kinderen gaan bij een van hun ouders in de kano. Voorafgaand aan de tocht is er een korte instructie.

Vroege kanotocht is een bijzondere ervaring voor de echte natuurliefhebber. De Biesbosch ontwaakt. Bij zonsopgang klinkt in het wilgenvloedbos een orkest van zangvogels. Er is nog niemand anders op het water dan het kleine groepje kanoërs en enkele eenden. Na afloop staat de koffie klaar in huiscafé 'Biestro'.V roege kanotochten zijn op zaterdagochtend van 6.45 tot 9.30 uur op 23/30 april, 7/14/21/28 mei, 4/11/18/25 juni, 2/9/16/23/30 juli, 6/13/20/27 augustus. De kosten bedragen voor volwassenen € 13,70, 65-plussers en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 10,20.

Kanotochten bij volle maan starten met daglicht. Bij mooi weer zien de deelnemers de zon ondergaan. Ze varen in het donker terug, met, bij weinig bewolking, de maan aan de hemel. Deze tochten vinden plaats op 18 en 19 april, 17 en 18 mei, 15 en 16 juni, 15 en 16 juli, 13 en 14 augustus, 12 en 13 september, 11, 12 en 13 oktober. De prijs bedraagt voor volwassenen € 10,50, voor 65-plussers en kinderen van 4 t/m 12 jaar € 8,-. De aanvangstijden variëren, afhankelijk van zonsondergang. Vraag ernaar aan de informatiebalie van Biesboschcentrum Dordrecht of kijk op www.np-debiesbosch.nl.

Voor mensen die liever voet aan wal houden is er de Van haven tot havenwandeling. Onder begeleiding van een gids wandelen de deelnemers door een afwisselend gebied met grienden en rietgorzen, langs kreken, rivierduinen en wilgenvloedbos. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats Oosthaven. De paden kunnen drassig zijn, dus laarzen worden aangeraden. Meewandelen kan op 3 april, 1 mei, 26 november en 10 december. Er moet vooraf gereserveerd worden bij Biesboschcentrum Dordrecht via 078-6305353.

Bij de Bevertocht onder leiding van Biesboschgidsen bezoeken de deelnemers het BeverBos waar de bevers Beert en Benthe en hun jongen wonen. Aansluitend is er een vaartocht in de schemering, waarbij de wandelaars op zoek gaan naar bevers en beversporen. Zie www.np-debiesbosch.nl voor meer data, prijzen en aanvangstijden. De Kinderbevertocht is speciaal voor kinderfeestjes en voor groepen met meerdere kinderen. Kinderen kunnen naar harte lust hun enthousiasme uiten en de gidsen zijn vooral op de kinderen gericht. Kinderbevertochten vinden plaats op 6 en 20 april, 3 mei, 14 en 21 september en 5 oktober. De aanvangstijden variëren. Vraag ernaar aan de informatiebalie van Biesboschcentrum Dordrecht of kijk op www.np-debiesbosch.nl. Prijzen bedragen €11,50 voor volwassenen en €8,- voor kinderen en 65-plussers.

Voor wie zelf de Biesbosch wil verkennen, verhuurt Biesboschcentrum Dordrecht fluisterboten, kano's, roeiboten, fietsen en steppen. Het verhuurseizoen loopt van 1 april t/m 31 oktober.

advertentie
advertentie