Keep Them Rolling trekt op Koninginnedag door Alblasserwaard

29 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Om de levende historie van de Tweede Wereldoorlog in ere te houden heeft een groep enthousiaste leden van de vereniging Keep Them Rolling in de regio Zuid-Holland Zuid zich verenigd in de afdeling "We'll Meet Again''. Doel van deze groep is geallieerde legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te restaureren en in stand te houden. Tijdens landelijke evenementen worden de voertuigen van stal gehaald en rijden mee in optochten. Zo ook op Koninginnedag. Dan wordt voor de vierde keer een rit gereden door de Alblasserwaard. Van 10.45 tot 11.45 is de zogeheten "Fourth Orange Tour'' in Sliedrecht.

De Fourth Orange Tour is een route van ruim zestig kilometer door de polder, langs molens en riviertjes. Onderweg zal in verschillende plaatsen worden gestopt en kan het publiek de voertuigen bewonderen. Naast allerlei zeldzame legervoertuigen doen ook historische legermotoren mee zoals: BSA, Harley Davidson, Matchless en DKW. Het grootste voertuig is een Amerikaanse Diamond kraanwagen met 6x6 aandrijving en de kleinste de bekende Willys en Ford Jeep. Er doen ongeveer vijftig voertuigen mee. De voertuigen op zich zijn kleine rijdende musea waarvan een groot deel genomen hebben aan de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. De criteria van de vereniging Keep Them Rolling zijn namelijk hoog. Om lid te mogen zijn moet 85 procent van het voertuig origineel opgebouwd zijn met onderdelen uit de periode 1940-1945.

Het startpunt is bij het verzorgingstehuis Parkhuis in Dubbeldam. Hier verzamelen de leden om ongeveer 09.00 uur. Om 10.00 uur zet de colonne zich in beweging. Daarna rijdt men via de Papendrechtse brug de Alblasserwaard in richting Sliedrecht.

advertentie
advertentie