Sliedrecht Sport focust nu op troostprijs

30 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SNEEK - Met twee overwinningen op bekerfinalist VC Sneek hebben de volleybalsters van Sliedrecht Sport de enige optie op iets, dat op een prijs mag lijken, nog in stand weten te houden. Zaterdag 16 april gaat het middels een laatste krachtsinspanning van start om in een best-of-three serie met Taurus óf King Software uit te mogen maken wie er als nummer vijf in de eindrangschikking aanspraak mag maken op deelname aan het Europese Challenge Cup toernooi.

Door Wim van Mourik

Na de mentale dreun die het team had opgelopen door de uitschakeling voor de kampioenspoule door Alterno moest het zich binnen een week weer opladen om middels twee zeges op VC Sneek nog op te mogen gaan voor de finale van de troostpoule. Na de teleurstellingen van de voorbije weken, waarin vier nederlagen op rij het zelfvertrouwen danig had aangetast, voelde de traditionele overwinningshymne van Guus Meeuwis ("Het dondert en het bliksemt'') afgelopen zaterdagavond in De Stoep weer als een warm bad. Zeker nadat het taaie VC Sneek met een 3-1 nederlaag naar Friesland was teruggestuurd. Het legde daarmee de basis om amper 24 uur later in de Sneker Sporthal weliswaar moeizaam de puntjes op de i te kunnen zetten: 2-3.

Het vreugdedansje na afloop benadrukte de opluchting die zich meester maakte van het keurkorps van trainer-coach Meino Rozendal, die zelf graag wilde benadrukken blij te zijn met de gunstige ommezwaai in de prestatiecurve van zijn selectie. ,,Na de uitschakeling door Alterno hadden wij een nieuw richtpunt nodig om het seizoen nog enigszins kleur te kunnen geven en met een mogelijke kwalificatie voor Europees volleybal hoeven we niet helemaal met lege handen te staan. Daarom ben ik blij met de wijze hoe het team de teleurstellingen heeft weten te verwerken en heeft het weer mentale veerkracht getoond, waarmee nog een mooi slot van het seizoen mogelijk kan zijn. Natuurlijk is het lek nog niet voor de volle honderd procent boven. In de pass hadden wij de nodige problemen; spelverdeelster Florieke Eggermont heeft heel wat meters moeten maken om de slechte pass nog enigszins goed aan het net te krijgen. Maar daarnaast waren er in voldoende mate bepaalde oplevingen die ons de winst hebben bezorgd."

In de eerste (thuis)wedstrijd tegen VC Sneek bleek dat de gasten uit Friesland zich niet zonder slag of stoot wensten te schikken in het verwachtingspatroon van Sliedrecht Sport. Met name in de eerste- en derde set toonde VC Sneek aan zonder schroom en druk te kunnen spelen en het zodoende de tegenstander knap lastig te kunnen maken: 25-23, 25-17, 17-25 en 25-18.

De return in Sneek moest voor eigen publiek de bevestiging zijn van het feit, dat VC Sneek is gegroeid onder leiding van coach Petra Groenland. Zij zag haar team brutaalweg de leiding nemen in de wedstrijd, nadat het in de eerste set alle hoeken van de Sneker Sporthal kreeg te zien (13-25). Met de setcijfers 25-16 en 25-17 leek een nieuwe teleurstelling voor Sliedrecht Sport in de maak. Met een serie van wisselingen trachtte coach Rozendal het tij te keren. In een ultieme eindspurt wist de ploeg vervolgens alsnog de bakens te verzetten: 21-25 en 10-15. Sliedrecht Sport kan zich de komende drie weken volledig voorbereiden op de laatste wedstrijden van het seizoen, waarin Taurus of King Software de laatste horde gaat vormen (aanstaande zaterdag treffen Taurus en King Software zich in een derde beslissend duel).

Met het einde in zicht begint de spelerscaroussel ook weer enigszins op gang te komen en weet de technische staf inmiddels, dat zowel spelverdeelster Nikki Hoevenaars (22) als ook passer-loper Fanny Lafeber (31) na hun respectievelijk tweede en derde seizoen zullen stoppen bij Sliedrecht Sport.

Zaterdag 16 april begint Sliedrecht Sport de slotserie best-of-three met een uitwedstrijd. Op woensdag 20 april volgt de tweede wedstrijd in De Stoep (aanvang 19.30 uur). Een eventuele derde beslissende (uit)wedstrijd staat voor zaterdag 23 april op de agenda.

advertentie
advertentie