Baggerfestival blijft vaag verhaal

30 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De dichte mist rond het Baggerfestival is nog niet verdwenen. De gemeente weigert openheid van zaken te geven. Voorlopig althans, want de verwachting is dat zij binnen afzienbare tijd met de billen bloot moet als het onafhankelijk onderzoek naar een geschorste topambtenaar is afgerond en naar buiten wordt gebracht wat er nu precies aan de hand is.

De verdachte, die een leidinggevende functie uitoefent op het gemeentekantoor en een belangrijke rol speelt in de organisatie van het Baggerfestival, is betrokken bij een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden in de financiële administratie, zo werd de gemeenteraad alsmede de ambtelijke organisatie in december medegedeeld door wethouder Ad de Waard. Hij is lopende het onderzoek op non-actief gesteld. De verwachting was dat het onderzoek voor 1 maart zou zijn afgerond. Die streefdatum werd niet gehaald en naar nu blijkt loopt het onderzoek nog steeds.

De gemeentevoorlichtster kon dinsdagmiddag niet aangeven hoe lang het nog duurt. Wel zegt de gemeente toe meer duidelijkheid te zullen verschaffen als het onderzoek daadwerkelijk is afgerond.

Voorlopig is het een mistig verhaal, zo bleek ook tijdens de opiniërende raadsvergadering die dinsdagavond werd gehouden. Jos van Gameren van de PvdA wilde weten wanneer de gemeenteraad meer duidelijkheid krijgt over het niet doorgaan van het Baggerfestival. Ter beantwoording las wethouder Johan Lavooi het persbericht voor dat begin deze maand door de gemeente en Stichting Baggerfestival is verstuurd. Wat hierin staat is echter volkomen nietszeggend. 'Niet optimale organisatorische en financiële omstandigheden hebben ten grondslag gelegen aan het bestuurlijk besluit net als in 2010 geen activiteiten te ontplooien.' Terwijl een aantal weken daarvoor nog een persbericht was verstuurd met de enthousiaste mededeling dat het dit jaar nog meer een feest van en voor Sliedrechters zou worden. Logisch derhalve dat de PvdA hier meer over wil weten en vreemd dat de andere partijen geen vragen stelden.

Overigens leverde het de sociaal-democraten niets op. Op de vervolgvraag van Van Gameren of de gemeenteraad op enig moment in de toekomst wel wordt geïnformeerd antwoordde Lavooi dat hij niets heeft toe te voegen aan wat hij eerder heeft gezegd. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg. Het feit dat hij deze vraag stelt betekent dat er waarschijnlijk wel wat te zeggen valt over het niet doorgaan van het Baggerfestival als het onderzoek naar de verdachte topambtenaar is afgerond hetgeen impliceert dat het met elkaar te maken heeft.

advertentie
advertentie