Schoolreisje van school 1

1 april 2011 om 00:00 Nieuws

Oude foto: Bootje varen

Mevrouw Klop-de Heer meent in het bootje rechts de 15-jarige Corrie de Heer te herkennen. Het middelste meisje is haar onbekend. Links denkt ze de 12-jarige Nellie de Heer te zien. Henk de Kluyver denkt aan een opname van de familie Nederveen, drogist in wijk C, gemaakt te Oud-Valkenveen. Hij zet er wel vraagtekens bij. Adrie de Raad-Kraaijeveld heeft een andere gedachte. Het zou een schoolreisje betreffen van school 1 in 1958 of 1959. De personen op de foto zijn dan: hoofdonderwijzer de heer Huisson, juffrouw Van Dorth en de jongste, links op de foto, juffrouw Boer. Ook de meisjes in het bootje werden herkend. Van links naar rechts: Truus v.d. Berg, Rita van Werd en Mokkie de Winter. De omgeving zou Plaswijck kunnen zijn. Navraag bij een van deze meisjes gaf de doorslag. Adrie had het bijna bij het juiste eind. De locatie bleek Drievliet.

Nieuwe foto: Witte jassen en worst

Vier op een rij, keurig in het wit. Een foto uit het tijdperk dat Sliedrecht nog talloze winkels kende. Waar zal deze foto gemaakt zijn? Wie het weet, mag het zeggen. Enig idee wanneer de foto gemaakt is?

Verder zijn we natuurlijk benieuwd naar de namen van de personen die afgebeeld zijn. Laat het ons eens weten!

Emailadres: Bas Lissenburg:e-mail info@historie-sliedrecht.nl of aan Bas Korporaal, Kerkbuurt 241, 3361 BH, Sliedrecht, telefoon 0184-417192, e-mail: bkorporaal@chello.nl.

advertentie
advertentie