Bleskensgraaf winnaar Theo van Zessen biljartbokaal

4 april 2011 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In de vijfde onderlinge biljartcompetitie tussen Molenaarsgraaf, Wijngaarden en Bleskensgraaf is voor de tweede keer op rij Bleskensgraaf met de Theo van Zessen bokaal aan de haal gegaan. De wedstrijden werden gespeeld in het thuishonk van de Lukkie Klos uit Wijngaarden.

Gezien de beginstand beloofde het een spannende avond te worden. Bleskensgraaf en Wijngaarden hadden een gelijk aantal punten, met Molenaarsgraaf er kort achteraan. Maar in de eerste partijen lieten de broertjes Stuij (Wijngaarden) het allebei afweten. Pau Stuij moest een 10-4 verliespartij incasseren tegen een voortreffelijk draaiende Hans Stolk van team Molenaarsgraaf. Piet Stuij liep tegen een deceptie op door de minste partij uit zijn biljartcarrière te spelen: in 13 beurten werd hij door een prima spelende Bas Stuij op een 10-1 nederlaag gezet. Hiermee was voor Wijngaarden de achterstand niet meer in te halen.

Eén van de uitblinkers op deze avond was Henk de Jong van het team Bleskensgraaf, die twee keer 10 punten behaalde: in zijn eerste partij tegen Adrie Witteman (10-7) en in zijn volgende partij tegen Dick Swijnenburg (10-9). Ook Cees Boer uit Bleskensgraaf haalde twee keer de volle winst. Als eerste moest Wim de Groot van de Lukkie klos uit Wijngaarden er aan geloven: 10-8. Maar ook de Wingerdse Jacques van der Vlist kwam er niet aan te pas tegen Boer: 10-6.

Jan Blokland van team Bleskensgraaf bleek na vijf biljart avonden totaal winnaar: in 10 partijen haalde hij een totaal van 89. Bleskensgraaf werd kampioen met 338 punten. De tweede prijs is naar het constant spelende Molenaarsgraaf gegaan met 333 punten. Het op deze avond teleurstellend acterende Wijngaarden, die steeds koploper was, moest genoegen nemen met de derde plaats en een totaal van 322 punten.

In oktober zal weer om de Theo van Zessen gestreden worden.

advertentie
advertentie