Oud leert jong balletje koppen

4 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Hans van der Sluijs (1938) heeft woensdag 23 maart trainen gegeven aan Sliedrecht F10, waarin zijn kleinzoon Wessel van der Sluijs speelt. Opa van der Sluijs is ooit zelf fanatiek sporter op voetbalgebied geweest.

Van der Sluijs sr. begon in de eerste jaren na de oorlog met voetballen. Hij kwam uit een familie van fanatieke voetballiefhebbers. Zijn vader, Kees van der Sluijs (1907-1975), had al in een van de hoogste elftallen van vv Sliedrecht gevoetbald (zie bijgaande foto uit circa 1928 aan het einde van de huidige Industrieweg; op de knieën voor de vijfde persoon van links achter). En diens oudste broer, Ad van der Sluijs (1891-1959), was in 1912 een van de oprichters geweest en had in 1914 zelfs het eerste officiële doelpunt voor de club gescoord.

Hans van der Sluijs is na die eerste jaren uiteindelijk na enige tijd toch gestopt met voetballen, omdat het niet meer te combineren viel met zijn lidmaatschap van de Sliedrechtse atletiekvereniging SSS (Sport Staalt Spieren), in de tweede helft van de jaren 40 en eerste helft van de jaren 50 een grote en populaire sportvereniging in Sliedrecht.

In 1956 is hij weer begonnen met voetballen bij vv Sliedrecht. De toenmalige trainer, ene heer Paulus die zelf bij SVV had gevoetbald, zag in hem een goede keeper en zodoende heeft Van der Sluijs jaren in het tweede elftal het doel verdedigd en was hij reserve-keeper van het eerste. In 1963 moest hij doodgedwongen stoppen omdat hij tijdens een wedstrijd een hersenschudding werd geschopt, van het veld werd gedragen en voor enige tijd in de verduisterde slaapkamer het bed moest houden. Hij vond het met het oog op zijn werk toen niet meer verantwoord om te blijven voetballen.

Op de foto leert opa de pupillen van F10 (van 5, 6 en 7 jaar) hoe ze de bal moeten koppen. Kleinkind Wessel is de tweede van links met wit t-shirt.

advertentie
advertentie