Schaakgrootmeester John vd Wiel traint Sliedrechtse talenten

4 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Schaakgrootmeester John van der Wiel heeft dinsdag 29 april heeft een tiental Sliedrechtse toppers en aanstormende talenten een drie uur durende training gegeven. Het was de eerste training van een reeks van drie, die Schaakvereniging Sliedrecht heeft verdiend als schaakvereniging van het jaar van de KNSB. De verenigingsprijs - gewonnen vanwege het feit dat de jubilerende schaakvereniging in 2010 qua ledenaantal het snelst was gestegen van alle schaakverenigingen in Nederland - wordt via enkele trainingen van de Leidse grootmeester en een afsluitende simultaan verzilverd.

De tweevoudige Nederlandse kampioen (1984 en 1986) legde zijn leerlingen veel interessante stellingen voor. Daarbij speelde vooral het eindspel een belangrijke rol. De Leidse grootmeester liet een staaltje van zijn kunnen zien door alle op te lossen stellingen op uiterst deskundige wijze toe te lichten, zodat het voor iedereen te volgen was. De trainingstijd vloog om en de leerlingen waren tevreden, terwijl de grootmeester zich al opmaakte voor de volgende training, waarin weer een ander thema centraal zal staan.

Op 19 april en 10 mei staan de volgende trainingen op het programma. In juni zal grootmeester John van der Wiel op een zaterdagmiddag een simultaan geven aan de talentvolle Sliedrechtse jeugd en het eerste team.

advertentie
advertentie