Merwede weet weer wat winnen is

4 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede heeft met een 14-17 overwinning op Ventura Sport sinds lange tijd weer een overwinning weten te behalen in competitieverband.

Na de teleurstelling van de degradatie in de zaal, moest Merwede de draad weer oppakken voor de veldcompetitie. De eerste wedstrijd werd gespeeld in Strijen tegen Ventura Sport. De heenwedstrijd werd in Sliedrecht met 14-9 gewonnen, nadat men lange tijd gelijk op ging. Pas aan het einde van de wedstrijd wist men toen Ventura Sport van zich af te spelen. Zaak voor de deze wedstrijd was om sneller een gat te slaan om zo het geloof van de tegenstander op punten snel de kop in te drukken.

Met Dik Bikker voor de nog geblesseerde Martijn van Rijsbergen begon Merwede voortvarend. Een 0-2 voorsprong door twee doelpunten van Jacco Buijk, daarna werd het 1-3 en 2-4 en leek er niets aan de hand. Maar Merwede zakte ver weg en liet Ventura voorbij komen. Zij scoorden viermaal op rij (6-4), maar Merwede wist zich te herstellen en men ging met een kleine voorsprong de rust in: 6-7.

De tweede helft startte met Iris van Eijl op de plaats van Annelies Korporaal. Lange tijd bleef hetzelfde speelbeeld zichtbaar. Merwede behield de voorsprong, maar kon zich niet losspelen van de thuisploeg. Pas halverwege deel 2 ontstond er een gat van 3 doelpunten, maar Ventura verkleinde dit vervolgens weer. De volgende minuten waren beslissend in de wedstrijd. Merwede sloeg een gat naar 10-16 en de wedstrijd was gespeeld. Pieter de Jager kwam het veld nog in voor Jacco Buijk en Merwede sloot af met een doelpunt van de jarige Simone de Graaf. Eindstand 14-17.