Lammetjesdag in de Hollandse Biesbosch

4 april 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Op zondag 10 april is het weer Lammetjesdag in de Hollandse Biesbosch. Alle bezoekers worden getrakteerd op beschuit met muisjes. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op dit evenement. Opgeven is niet nodig.

De Hel- en Zuilespolder staat zondag in het teken van de pasgeboren lammetjes. Herders Sjako van de Merwe en zijn compagnon Huug Hagoort vertellen deze dag alles over de schaapskudde. Kinderen kunnen de lammetjes bewonderen en knuffelen, en zelfs met ze op de foto. De foto wordt direct afgedrukt. Vlakbij de schaapskooi worden tussen 11.00 en 15.00 uur ook demonstraties schapendrijven met de border collies gegeven.

Het evenement vindt plaats in de buurt van de schaapskooi in de Hollandse Biesbosch. Vanaf het Biesboschcentrum Dordrecht is een prachtige wandeling te maken door het weidegebied van de Hel- en Zuilespolder. Het is ongeveer een kilometer lopen naar de schuur met de lammetjes.

De schaapskooi is ook per pont te bereiken. Vanaf 10.00 uur vaart elk half uur een pont richting de Hel- en Zuilespolder. De laatste pont gaat om 16.30 uur terug richting Biesboschcentrum Dordrecht. De prijs voor een enkele vaartocht is € 1,00. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis mee.

Voor meer informatie: Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht. T 078 630 53 53, info@biesbosch.org, www.np-debiesbosch.nl.

advertentie
advertentie