Derde schaakteam strijdend onderuit

5 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft haar laatste wedstrijd van het seizoen nipt verloren van de uiteindelijke nummer twee Maassluis 1. Na een spannende wedstrijd ging het team van teamleider Leo Koppelaar nipt met 3,5-4,5 onderuit.

De eerste beslissing viel aan het laatste bord, waar André van Dieën zich pardoes mat liet zetten. Het werd nog erger voor het derde team toen invaller van het laatste moment, Jan Blokland, na een moeilijke partij ook de koning kon omleggen. Sliedrecht kwam van de nul af door een plusremise van Floris Verweij. Toen kopman Henk Prins verloor leek het een hopeloze strijd aan het worden, maar Peter Vis en Pieter Blokland brachten de spanning terug met overwinningen.

Debutant Jan Sulman sloeg direct toe en wist via een prachtige aanval de stand gelijk te trekken; 3,5-3,5. De partij van Hans Snel tegen de legendarische Piet Hofstee moest de beslissing brengen. In werkelijk de laatste minuten ging de overwinning uiteindelijk naar Maassluis. Door deze zege is het team van schaakcoryfee Corry Vreeken gepromoveerd naar de tweede klasse.

Sliedrecht 3 eindigde uiteindelijk op een vierde plaats in de derde klasse.

In de achtentwintigste ronde van de interne competitie lijkt de strijd om het kampioenschap in het voordeel van Peter van den Bergh te gaan eindigen. Zelf won hij soeverein van Wim Pool, terwijl naaste concurrent Wim Hokken beentje werd gelicht door een ontketende Kees Wessels. Met nog 2 ronden te gaan heeft de tweevoudig kampioen een geruststellende voorsprong, maar gezien zijn programma is de titel nog niet helemaal binnen.

In de strijd om de derde plaats verspeelde Jerry van Rekom een halfje tegen Hans Klein, die zich net wist te verdedigen tegen de aanval van zijn opponent.

Henri Hartog jr. speelde ouderwets op winst en leek grote winstkansen te hebben tegen Robert van Rekom, die echter de druk bleef verhogen en uiteindelijk ook won.

Jan Willem Kraaijeveld en Leen Dubbeldam speelden hun zoveelste heroïsche duel uit. Na lange strijd eindigde het vriendenduel in remise. Opvallend was ook de snelle winst van Kees van der Does op Martin Prins.

In de negende ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd was het een drukke boel. Bijna alle 40 jeugdleden waren aanwezig en speelden een fanatieke ronde. De jeugd heeft de toekomst is zeker van toepassing bij de schaakjeugd van Sliedrecht.

In de derde groep werden 7 spannende partijen gespeeld. Nieuwkomer Ian Nugteren was goed in vorm en won veel stukken van Franka Kramer, waardoor hij haar uiteindelijk mat kon zetten. Ook Jamila Naseri speelde erg goed. Zij won een paard tegen een pion en na een spannende wedstrijd zette ze Marco Kwakernaat mat.

Joost Driessen en Timo Stuij speelden een spannende partij, waarin Timo door trucjes een paard en een toren voor kwam te staan. Tenslotte zette Timo Joost mat met twee torens.

In de tweede groep speelde Praveen Kanakaratnam een hele goede partij tegen koploper Rick Stuij, die na een spannende strijd uiteindelijk wel wist te winnen. Koos vd Berg is in vorm en dat bewees hij tegen Daan Stuij. Jasper de Jager klom door zijn zege op Yorick de Groot naar een keurige tweede plaats. Opvallend was de zege van Jesse Stam op Kjell Mijnster.

In de eerste groep won de top van de staart en was eigenlijk alleen de remise tussen Roland 'Klets'Kop en Christiaan Verheij een kleine verrassing.

Uitslagen senioren:

Wim Pool - Peter van den Bergh 0 - 1

Kees Wessels - Wim Hokken 1 - 0

Jerry van Rekom - Hans Klein 0,5-0,5

Robert van Rekom - Henri Hartog 1 - 0

Jan Veenis - Marcel Klein 1 - 0

Kees van der Does - Martin Prins 1 - 0

Jan Willem Kraaijeveld - Leen Dubbeldam 0,5-0,5

Uitslagen jeugdgroep 1:

Robin Urbanus - Adrian Mensing 0-1

Roland Kop - Christiaan Verheij 0,5-0,5

Tjerry Hut - Jurgen de Haan 0-1

Jorik Klein - Joran van Eijl 1-0

Andrew Mensing - Cynthia vd Linden 1-0

Uitslagen jeugdgroep 2:

Praveen Kanakaratnam - Rick Stuij 0-1

Koos vd Berg - Daan Stuij 1-0

Jasper de Jager - Yorick de Groot 1-0

Kjell Mijnster - Jesse Stam 0-1

Matthias vd Dool - Kees Redelijkheid 1-0

Uitslagen jeugdgroep 3:

Jamila Naseri - Marco Kwakernaat 1-0

Elianne Bos - Manon vd Graaf 0-1

Joost Driessen - Timo Stuij 0-1

Luana Mensing - Tijmen de Jager 1-0

Teun Hitzerd - Levijn de Jager 0-1

Céline van Wassenhove - Joëlle Bos 1-0

Franka Kramer - Ian Nugteren 0-1

advertentie
advertentie