Sliedrecht wacht nieuwe vuurproef

6 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDERCHT - Met twee belangrijke (uit)overwinningen op rij lijkt Sliedrecht met een ultieme eindsprint bezig, die het team uiteindelijk nog in aanmerking kan laten komen voor een plaats in de nacompetitie. Na de 1-3 in Gorinchem bij SVW werd afgelopen zaterdag in Raamsdonksveer ook Good Luck aan de zegekar gebonden. Met een dikke 1-5 zege bevestigde wederom topscorer Göksel Çakir zijn niet geringe waarde voor het team. De Sliedrechtse aanvalsleider scoorde driemaal en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op negen treffers. Sliedrecht was met name op technisch vlak de betere ploeg, kwam bij een 1-2 stand nog even in de verdrukking maar counterde vervolgens efficiënt naar een ruime zege.

Aanstaande zaterdag staat de selectie van trainer-coach Ron van den Berg voor een nieuwe en bijzonder interessante vuurproef wanneer de belangrijkste titelkandidaat SC Everstein op bezoek komt op sportpark De Lockhorst. De roodhemden uit Everdingen staan op de overigens vrij onoverzichtelijke competitiestand fier bovenaan met drie verliespunten minder dan Altena. Het verschil met Sliedrecht bedraagt zelfs 15 verliespunten. De heenwedstrijd aan de oevers van de Lek werd op 6 november van het vorig jaar met 3-1 verloren door Sliedrecht, dat zaterdag dus de gelegenheid krijgt om te laten zien dat er nog wel degelijk rekening gehouden dient te worden met de bijna 100-jarige Lockhorstclub.

Geen kampioenschap weliswaar voor het eerste. Daarentegen lijkt Sliedrecht 2 niet meer te stoppen richting promotie naar de Reserve Hoofdklasse. Het gretig scorende collectief van trainer Ronald den Ouden had afgelopen weekeinde geen enkele moeite met de reserves van Schelluinen (0-6). Niels Bot en Umut Takac scoorden in deze wedstrijd beiden tweemaal. Met een voorsprong van 12 punten en nog vijf wedstrijden te gaan kan aanstaande zaterdag officieus de vlag in top gehesen worden wanneer er op De Lockhorst (aanvang 12.00 uur) gewonnen wordt van SV Meerkerk 2.

advertentie
advertentie