Sliedrecht Sport opnieuw succesvol in de Stoep

6 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalheren van Sliedrecht Sport hebben afgelopen zaterdag in sporthal De Stoep opnieuw aangetoond op eigen grond nauwelijks te kloppen te zijn. Slechts de kersverse kampioen Fusion lukte het om winnend van de vloer te stappen. Alle overige opponenten (waaronder ook Reflex en Next Volley Dordrecht) moesten het onderspit delven tegen de "jonge honden'' van trainer-coach Arie van Wolferen. Hij zag tot zijn genoegen dat het met name diezelfde jonge garde was die de sterke opponent VoCASA op de knieën dwong: 3-1.

Het was weer even wennen, na twee maanden weer eens een thuiswedstrijd. Sliedrecht Sport startte dan ook met enige schroom. VoCASA wist goed raad met de aanvallende aspiraties van de tegenstander en zette vervolgens zelf de puntjes op de "i'': 19-25. Voor de technische staf aanleiding om het over een andere boeg te gooien en met jonge talenten als Lucas Vermeulen, Nick Beckers en Just Dronkers de draad op te pakken. Sliedrecht Sport kwam gaandeweg de wedstrijd meer en meer op stoom en zette onder leiding van een prima spelende Jan Thijs Zilverschoon de verbouwereerde opponent uit Nijmegen de duimschroeven aan: 25-16, 25-20 en 25-21. Logisch dat Van Wolferen weer eens kon stralen van oor-tot-oor: ,,Aanvankelijk kwamen wij wat moeizaam in het ritme, maar met een aantal wissels vielen de puzzelstukjes geleidelijk aan goed in elkaar."

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Sliedrecht Sport nog altijd zicht op de vierde plaats: winst op Martinus (aanstaande zaterdag uit) en Zaanstad moet in dat opzicht geen onoverkomelijke opdracht zijn.

advertentie
advertentie