Merwede kansloos tegen RWA

6 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een duidelijke 8-17 nederlaag tegen RWA zorgt ervoor dat Merwede het kampioenschap in de tweede klasse dit jaar uit haar hoofd kan zetten. Tot aan de rust gingen beide ploegen gelijk op, maar in de tweede helft namen de gasten binnen enkele minuten afstand. Een klap die de ploeg niet meer te boven kwam.

Merwede startte nog wel aardig en kwam enkele malen op voorsprong. RWA kwam echter elke keer naast de thuisploeg. In de eerste helft werd uiteindelijk maar 7 keer gescoord: 3-4. Na de rust waren de rood-witten niet bij de les en kon RWA binnen vijf minuten 4 keer scoren. Een groot gat waar Merwede de rest van de wedstrijd niets meer aan kon veranderen. Bij de thuisploeg lukte niets meer en bij RWA lukte vervolgens bijna alles. Eindstand 8-17.

Door de nederlaag staat Merwede met nog vijf wedstrijden te gaan al 7 punten achter op koploper Korbatjo. De ploeg zal dus niet slagen in het doel om binnen één jaar weer terug te keren naar de eerste klasse. Het gat naar de onderste regionen groot genoeg om niet meer in gevaar te komen. Merwede kan de competitie rustig uitspelen en zich gaan beraden hoe dit volgend jaar beter moet.