Eerste schaakteam blijft winnen van Zeeuwen

10 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft afgelopen zaterdag opnieuw van een Zeeuws team gewonnen. Dit keer werd Goes 1 aan de zegekar gebonden: 5,5-2,5.

Het Zeeuwse team kent ook een uitstekend seizoen als promovendus, maar was niet opgewassen tegen de dadendrang van het team van teamleider Jerry van Rekom. Die zag zijn team beginnen met vierdeteamspeler Kees van der Does in de basis voor de afwezige Bert van de Donk. Vanaf de eerste set greep Sliedrecht Goes naar de keel. Het juiste voorbeeld werd gegeven door kopman Peter van den Bergh, die zich in zijn voorbereide opening goed thuis voelde en zijn sterke tegenstander uiteindelijk mat wist te zetten.

Ook Juan Garcia bewees weer een uitstekende aanwinst te zijn door langzaam maar zeker zijn tegenstander weg te schuiven. Goes deed wat terug, nadat Naomi Snikkers en Wout Boer misgrepen. Wim Pool speelt in zijn eerste seizoen als basisspeler ook sterk en onderstreepte dat door een fraaie zege. Toen ook Kees Wessels zijn partij wist te winnen leek de strijd gestreden.

Hans Klein maakte aan alle onzekerheid een eind door knap te winnen aan het tweede bord.

Tenslotte werd invaller Kees van der Does de held van de dag door na 6 uur spelen een remise te behalen.

Met 12 punten staat Sliedrecht 1 nog steviger op de tweede plaats, 2 punten achter koploper HWP Sas van Gent 2 en 2 voor Souburg, de tegenstander in de laatste ronde.

Op de foto speelster Naomi Snikkers, 18 jaar en basisspeler van het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht.

Het vierde team streed donderdag voor zijn laatste kans op promotie. Tegen het iets lager geklasseerde IJsselmonde 2 werd het een 6-2 nederlaag. Wegens een overvolle ziekenboeg (inclusief een ongestelde routinier) maakten de jeugdspelers Jorik Klein en de gebroeders Mensing hun debuut. Ze deden het geweldig en dwongen respect af bij hun tegenstanders. Andrew snoepte zijn tegenstander aan bord 7 zelfs een halfje af.

De drie andere remises werden aan de borden 1, 3 en 4 gescoord door kopman Gerard Kolenbrander, derdeborder Peter de Vlaam en Henri Hartog aan bord 4. Zo eindigt het seizoen door dit pak voor de broek toch teleurstellend met een vierde plaats voor het op basis van rating sterkste team van de afdeling. Kortom, het vierde was in deze competitie volgens teamleider Peter Vis noch vlees.

advertentie
advertentie