Sliedrecht wint van koploper (2-1) zonder zelf te scoren

11 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft koploper SC Everstein de eerste nederlaag in lange tijd bezorgd. De thuisploeg hoefde daar niet eens voor te scoren op sportpark De Lockhorst. Everstein bracht zichzelf door twee eigen doelpunten in de problemen en maakte er in de slotfase ook nog één in het juiste goal: 2-1 voor Sliedrecht. Ondanks het vreemde scoreverloop, een uitslag die wel terecht was, moesten zelfs de gasten uit Everdingen beamen.

Het was prachtig weer in Sliedrecht, het tweede elftal van de thuisclub was net kampioen geworden in de eerste klasse (proficiat heren)

Vanaf het eerste fluitsignaal liet de thuisclub zien dat het stellig van plan was een goede beurt te maken tegen de koploper. De thuisclub was scherper, meer agressief en al in de tweede minuut had de ploeg van Ron van den Berg al op voorsprong moeten komen. Een één-tweetje, dwars door het slapende Everstein centrum bracht de spits oog en oog met de keeper. De doelpoging werd echter te lang uitgesteld, waardoor de redding eenvoudig was. Binnen het kwartier werd de Everdingense sluitpost nog twee keer op de proef gesteld, in beide gevallen bleef hij de situatie meester. Even later knalde Sliedrecht ook nog eens net over de kruising.

Drie minuten voor rust scoorde de thuisclub dan eindelijk, echter, de bal was (na vermeend buitenspel, wat het niet was) over de achterlijn geweest. Daarna kwam Everstein met combinatie spel tot twee uitgekiende doelpogingen. De eerste werd door een Sliedrecht verdediger van de lijn gehaald, de tweede inzet werd door de keeper fabuleus uit de linkerbenedenhoek getikt.

In blessuretijd van de eerste helft raakte een terugspeelbal op de helft van Everstein, net toen de keeper de bal naar voren wilde spelen, het beroemde "polletje'', waardoor de Everstein sluitpost finaal over de bal heen maaide. Hij probeerde nog te herstellen, maar de bal rolde tergend langzaam, via de binnenkant van de paal, in het doel: 1-0.

Ook na de pauze zette Sliedrecht de toon. In de 55ste minuut kwam een Sliedrechtse aanval over links voor het doel en werd door een spits onbedoeld beroerd. Hierdoor kreeg een Eversteiner verdediger de bal zo ongelukkig op de schoen dat hij deze in eigen doel deponeerde: 2-0.

De resterende tijd was het Everstein dat op zoek ging naar kansen om terug in de wedstrijd te komen. Sliedrecht moest terug en alle zeilen bijzetten om de roodwitte formatie van zich af te houden. En er kwamen kansen over en weer maar alleen Everstein wist er één te verzilveren middels een kopbal.

Door deze zege blijft Sliedrecht op koers voor de nacompetitie.

Eerder op de dag was er al feest te vieren aan de Sportlaan. Het tweede elftal won met 5-1 van Meerkerk 2 en is met nog vier wedstrijden te gaan niet meer te achterhalen. Hiermee konden de reserves zich kampioen noemen en is de ploeg gepromoveerd naar de hoofdklasse.