DWF behaalt derde plaats in de ZRO-C competitie

12 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De laatste wedstrijd van de ZRO-competitie is gezwommen. DWF verscheen met 20 zwemmers aan de start in Zwijndrecht. Daar probeerden zij de derde plaats vast te houden en dat is gelukt. Een mooie glazen standaard staat inmiddels te pronken in de prijzenkast.

Deze keer was het Jeroen Flokstra die de pr-lijst aanvoerde en met drie pr's huiswaarts keerde. Op de 200 vrij wist hij zich met ruim 5,5 seconden te verbeteren en was ook zijn 100 meter tijd een dik pr. Het goud was zeer verdiend door hem. Zijn 50 school, toch niet zijn favoriete slag, werd eveneens met een pr afgesloten.

Julia Mijnster, die een zwakke seizoensstart kende, heeft met veel doorzettingsvermogen de weg omhoog weer gevonden. Op haar 100 school zwom zij een mooi pr en greep daarmee verrassend het goud. De 50 rug werd eveneens in een pr afgelegd.

Sam Kraaijeveld zwom zijn pr's op de 50 rug en de 100 wissel. Voor John van Heteren waren er pr's op de 100 vlinder en de 100 vrij.

Judith de Heer, Frank van 't Hoff, Marian Nederlof, Chémène de Klein, Bob Hogendoorn, Laurens Kalis en Nick Hogendoorn wisten allen 1 pr te zwemmen.

De overige medailles werden verdeeld onder Anne de Heer (goud), Debby Kraaijeveld (goud en zilver), Bob Hogendoorn (brons), Nick Hogendoorn (zilver).

Zondag probeerden zes zwemmers nog wat tijden scherper te zetten in Aalsmeer, maar dit werd een wat teleurstellende wedstrijd. Van de vijftien starts werden er maar drie met een pr afgesloten. Chémène de Klein zag haar goed verdeelde race op de 200 vrij beloond worden met een prachtig pr van 2.43.67. Judith de Heer zwom met 0.30.89 een pr op de 50 vrij terwijl haar zus Anne op de 100 rug een pr zwom van 1.14.39.

advertentie
advertentie