Merweradio-dj's ontmoeten 's werelds beste

12 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / H'VELD-G'DAM - Dancemuziek is hun passie; ze zijn beiden dj; en verzorgen ook beiden programma's voor het Sliedrechtse Merweradio. Afgelopen vrijdag kregen de Hardinxvelders Leander Noordermeer en Steven Vogel de kans 's werelds grootste dj Armin van Buuren te ontmoeten en grepen deze met gretige handen aan. Want: ,,Dit maak je maar één keer in je leven mee."

Eigenlijk kwam het de heren gewoon aanwaaien, de meet en greet met Armin van Buuren. En échte fans zijn ze nu ook weer niet te noemen. Vogel en Noordermeer zijn 'gewoon' muziekliefhebbers. Vogel presenteert - samen met Martin Klomp - wekelijks het dance-radioprogramma The Groove op Merweradio, en eens in de maand helpt Noordermeer hem daarbij. Noordermeer is al jaren lid van een club van een bekend automerk, die regelmatig kaarten voor evenementen en concerten verloot. Deze keer werden kaarten voor het dancefestival A State of Trance verloot. ,,Daar wilde ik naartoe, dus ik liet mijn naam en kenteken achter op de website." Iets later hoorde hij dat hij twee kaarten had gewonnen, en weer wat later ontving hij het bericht dat hij ook nog uitgenodigd was voor een meet en greet met Armin van Buuren, inclusief een liveshow en hotelovernachting, georganiseerd door radio 538. ,,Die meet en greet was een leuke bijkomstigheid." Samen met zijn vriend Steven Vogel, en ongeveer veertig andere prijswinnaars, vertrok hij afgelopen vrijdag naar Veldhoven, waar het hotel - tijdelijk omgetoverd tot Hotel 538 - was gesitueerd. Hier zou alles plaatsvinden: een borrel, diner, radioshow, live set en hotelovernachting; samen met 's werelds grootste DJ.

Volgens Vogel was het een bijzondere ervaring om Van Buuren te ontmoeten. ,,Met name door het exclusieve karakter van de meet en greet. Daarnaast is het ook ontzettend leuk om te zien hoe zo'n man geleefd wordt. Van Buuren heeft gewoon continu vijf tot tien man in zijn kielzog; het is één grote geoliede machine."

Ook voor Noordermeer was het een speciale ervaring. ,,Dit was de ultieme kans hem een keer echt te ontmoeten. Tijdens liveshows is het gewoon een klein poppetje op een groot podium, ergens heel ver weg van waar ik sta. Nu hadden we de mogelijkheid hem echt te spreken. Van Buuren heeft het - als nuchtere Hollander - gemaakt tot 's werelds grootste DJ, dat is toch heel bijzonder?" En nuchter was de DJ, ondanks zijn grote succes, nog steeds, zegt Noordermeer: ,,Hij had er duidelijk plezier in om zijn fans te ontmoeten. Hij was ontzettend aardig, vriendelijk en probeerde tijd voor je te maken." Dat laatste lukte echter niet helemaal, Noordermeer en Vogel spraken hem namelijk maar vijf minuten. ,,Maar dat is ook niet vreemd natuurlijk, hij kan moeilijk met veertig man een diepgaand gesprek aangaan", zegt Vogel. Gelukkig had Van Buuren wel tijd om Noordermeers eigen demo in ontvangst te nemen: ,,Ik ben zelf ook DJ, en ik gaf hem mijn demo. Van Buuren reageerde daar heel leuk op. Hij zei dat hij het tof vond, dat hij de demo gaat beluisteren en daarop een reactie zal geven", zegt Noordermeer.

advertentie
advertentie