Provincie bericht over Sliedrechtse bestuurstoestand

12 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De provincie brengt woensdag of donderdag (de verwachting is woensdag) een persbericht uit over de bestuurlijke (wan)toestanden in Sliedrecht. De fractievoorzitters zijn hierover geïnformeerd door het college, maar dienen vooralsnog hun mond te houden. Over wat in het persbericht wordt vermeld kan ook de provincie nog niets zeggen.

Zoals bekend heeft het college aangifte gedaan tegen een topambtenaar wegens fraude. Naar zijn handelen wordt al sinds december onderzoek gedaan. Dit is nog altijd niet afgerond en er zelfs besloten tot aanvullende onderzoeken. Omdat het niet alleen de medewerkers, maar ook het college raakt, heeft het gemeentebestuur, zo was te lezen in een persverklaring die twee weken geleden is uitgebracht, Commissaris van de Koningin Jan Franssen geïnformeerd. Op zijn aanraden is Jaap Pop, oud-burgemeester van Haarlem, gevraagd adviezen te geven. PRO Sliedrecht heeft een vertrouwelijk debat aangevraagd waarin zij van B & W wil horen of er sprake is van een vertrouwensbreuk binnen het college. Waarschijnlijk hoeft dit debat geen doorgang te vinden aangezien het persbericht van de provincie al openheid van zaken geeft.

Zodra het persbericht is verstuurd zal Het Kompas dit meteen online zetten. Vorige week is al door verschillende horeca-ondernemers een boekje opengedaan over het Baggerfestival in 2006 waarbij niet alleen de topambtenaar - waartegen aangifte is gedaan wegens fraude - in een kwaad daglicht werd gesteld, maar ook burgemeester Martin Boevée.

advertentie
advertentie