Volleyballers halen linkerrijtje

13 april 2011 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN - Door een 1-3 zege in Amstelveen bij het reeds gedegradeerde Martinus sloegen de volleybalheren van Sliedrecht Sport meerdere vliegen in één klap. De hatelijke "0'' in de reeks van uitwedstrijden werd daarmee in allerlaatste instantie weggewerkt en door de twee overwinningen op rij steeg het team van Arie van Wolferen en Reier Kros naar de vijfde plaats op de ranglijst: een stek in het linkerrijtje zoals men zich voor aanvang van het seizoen ten doel had gesteld.

Op de slotavond (aanstaande zaterdag in De Stoep aanvang 19.00 uur) kan Sliedrecht Sport middels een ruime overwinning op de nummer 4 van de ranglijst, Zaanstad, qua punten nog gelijk komen. Dan kan de ploeg met enige voldoening terugkijken op een geslaagd seizoen, waarin de instroming van jonge, talentvolle jeugd in combinatie met spelers die qua routine en op basis van extra kwaliteit tot opvallende prestaties leidde. Alle teams, met uitzondering van kampioen Fusion, beten zich stuk op het enthousiasme van Sliedrecht Sport in de eigen, vertrouwde ambiance van sporthal De Stoep waar de spelers meer dan eens boven zichzelf uitstegen.

Afgelopen zaterdag won Sliedrecht Sport eerder op basis van inzet en karakter in de bloedhete Amstelveense Emergohal, waar de uitbundige lentezon de binnenaccommodatie tot tropische temperaturen had opgewarmd. Het leidde tot een kwalitatief matige wedstrijd, waarin Sliedrecht Sport op basis van een sterke winnaarsmentaliteit niet wenste te capituleren om uiteindelijk de eerste uitzege van het seizoen te realiseren: 1-3 via de setstanden 22-25, 27-29, 25-19 en 23-25..

advertentie
advertentie