Kansen stijgen voor Sliedrecht

13 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Door zelf met 2-1 te winnen van titelfavoriet SC Everstein houdt Sliedrecht nog altijd redelijke perspectieven op een toetje aan het einde van het seizoen in de vorm van het spelen van nacompetitie. Mede doordat hetzelfde SC Everstein drie dagen later opnieuw punten liet liggen (0-0 bij Good Luck) en Altena twee maal op rij verloor (2-0 bij Wieldrecht, 3-1 bij Almkerk) stevent de competitie in de tweede klasse F af op een zinderende slotfase met een half dozijn kandidaten voor promotieplaatsen.

De opdracht was duidelijk voor Sliedrecht: alleen winst op koploper SC Everstein zou het keurkorps van trainer-coach Ron van den Berg op het wankele koord houden dat leidt naar het spelen van nacompetitie. Aanvoerder/doelman Patrick Benthem, die zijn team met een aantal knappe acties op de been hield, is ervan overtuigd dat het team voor de volle honderd procent voor die moeilijke missie wil gaan: ,,Wij waren zaterdag getuige van het feest, dat de mannen van het tweede vierden, en dat gaf de nodige stimulans en motivatie om er alles uit te halen wat er nog in zit. Sliedrecht heeft heel veel kwaliteit en als iedereen keihard voor elkaar wil werken dan zijn wij gewoon heel moeilijk te verslaan. Ons resterend programma is niet extreem zwaar, tegelijkertijd schuilt daarin het gevaar, dat wij teams als NOAD'32 en Sleeuwijk absoluut niet mogen onderschatten."

Sliedrecht zette SC Everstein vanaf de aftrap meteen de duimschroeven aan en kreeg middels Göksel Çakir en Hakan Tokul kansen op de openingstreffer. Omdat over het algemeen een te laag tempo werd ingezet, kon het behoudend ingestelde SC Everstein redelijk eenvoudig op de been blijven. Doelman Bas van Stralen van SC Everstein verkeek zich echter in de extra tijd van de eerste helft op de discutabele gesteldheid van het hoofdveld op sportpark De Lockhorst. Hij beoordeelde een terugspeelbal van een medespeler verkeerd: via een polletje stuiterde de bal over zijn schietgrage rechtervoet tergend langzaam via de paal over de eigen doellijn: 1-0.

Na rust trachtte SC Everstein iets meer de schroom van zich af te gooien en zocht het nadrukkelijker de aanval. Aanvoerder André van der Veer schoot keihard op de lat en Patrick Benthem moest tweemaal zijn niet geringe kwaliteiten tonen op acties van Van der Veer en Bergshoeff. Opnieuw was het een speler van SC Everstein die Sliedrecht steviger in het zadel hielp. In de 51e minuut verdween een strakke voorzet van Levi Liesdek vanaf links via het uitgestoken been van een Everstein-verdediger in het doel: 2-0.

Everstein trachtte met een wanhoopsoffensief de bakens nog te verzetten maar verder dan een treffer van Ruud de Gans kwamen de gasten uit Everdingen niet: 2-1.

Aanstaande zaterdag gaat Sliedrecht in Wijk en Aalburg op bezoek bij hekkensluiter NOAD'32, dat gaat strijden voor zijn laatste kans. Een kat in het nauw dus, en voor de rare sprongen dient Sliedrecht dan ook op zijn hoede te zijn. Op basis van kwaliteit moet ook deze hindernis voor Sliedrecht te nemen zijn, de thuiswedstrijd werd onlangs nog met 5-0 gewonnen. Aanvang 14.30 uur.

advertentie
advertentie