Expo ‘De Biesbosch in vogelvlucht’

13 april 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - In het Biesboschcentrum Dordrecht is tot eind mei de tentoonstelling ‘De Biesbosch in vogelvlucht’ te bezichtigen en te koop. Natuurfotograaf Marcel van Balkom exposeert met zijn foto’s die geïnspireerd zijn op de Biesbosch.

Sinds zijn kinderjaren heeft Marcel van Balkom al een sterke passie voor de natuur, maar dat spreekt voor zich als je in een dorpje aan de rand van een Nationaal Park woont. Als kleine jongen was hij altijd al te vinden in zijn favoriete natuurgebied de Biesbosch. Van Balkom vulde zijn jongere jaren vooral met het tekenen en schilderen van roofvogels. Tegenwoordig gaat zijn aandacht uit naar het fotografen met een voorliefde voor de natuur.

Sinds jaren is Marcel van Balkom gepassioneerd bezig met het fotograferen van de natuur. Inmiddels heeft hij zijn reputatie verdiend als natuurfotograaf wat blijkt uit publicaties in nationale en internationale magazines. Ook levert van Balkom diverse bijdragen in natuur- en fotoboeken. Bovendien ontving Marcel diverse prijzen voor zijn fotowerk. In 2009 won hij de Vara’s Vroege Vogels Natuurfotowedstrijd en via fotoforums zoals Grasduinen, National Geographic Foto Community en 1x.com.

Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP, Dordrecht. Tel. 078 630 53 53. Een impressie van Van Balkom’s fotowerk is ook te vinden op www.natuurfoto.biz of op www.biesboschfoto.nl.

advertentie
advertentie